Млада майка твърди, че е отказана спешна помощ на малкото

...
Млада майка твърди, че е отказана спешна помощ на малкото
Коментари Харесай

,,Върви там, откъдето си дошла“: Отказаха спешна помощ на млада майка с детенце на ръце

Млада майка твърди, че е отказана незабавна помощ на дребното ѝ дете с висока температура във филиала на град Горна Оряховица. Случаят е от последния от серията почивни дни. А дежурният доктор твърди, че такова посещаване даже не е записано.
23-годишната Гергана Гуглева от Долна Оряховица има момченце на година и половина. На 27 декември детето подвига висока температура и стартира да диша мъчно. Младата майка отива с дребното момченце в най-близкия филиал на Спешна помощ в град Горна Оряховица. Всичко се случва към 18 часа.
„ Аз им изяснявам, че детето ми е с 39 градуса и мъчно дишане, само че те не ми оказаха помощ. Казаха ми – върви, от там където си пристигнала. Върви при персоналния доктор. Аз им споделих, че е почивен ден и лекарите на работят и по тази причина ми се постанова да съм при тях. Не ме интересува – по този начин ми споделиха и ме отпратиха “, споделя тя пред Нова тв.
Обидена от отношението, майката и детето отиват в центъра на Спешна помощ във Велико Търново.
„ Там към този момент ме одобриха. Децата даже са с преимущество, оказа ми спешна помощ. Благодарение на тях детето ми е живо и крепко и всичко е наред сега “, споделя Гуглева.
По думите на началника на филиала дежурният доктор даже не е схванал за идването на Гергана и детето ѝ.
„ Той няма спомен да е разговарял с жена и болно дете. Ако има подобен диалог, то евентуално е била помолена да изчака, тъй като в този миг в амбулаторията е имало тежък случай на пациент със зной и различен случай с тежка пневмония. А в постройката има наложителен кабинет, който има също има контракт с всички общопрактикуващи лекари и преглеждат “, изясни доктор Деян Георгиев – шеф на Спешна помощ – Горна Оряховица.
Майката също удостовери, че не е разговаряла с дежурен доктор, а с здравна сестра на входа. Началникът на филиала, даде обещание да ревизира, кой е изгонил Гергана и детето ѝ, защото в незабавния център в никакъв случай не са прибирали деца.
„ Последният случай, към 17 часа, даже е имало дете на две години, което е съветвано с педиатър и няма логичност това дете да е изгонено. Трябвало е да изчака “, счита доктор Георгиев.
За благополучие, казусът на Гергана и детето ѝ на година и половина завършва щастливо. Но майката сигнализира, с цел да не се повтаря тази обстановка.
„ За мен това не е обикновено. Днес съм аз, а на следващия ден ще е друга майка. След като са се заклели да са доктори – би трябвало да си гледат работата “, прикани тя.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР