Млада жена на 29 години е загинала при инцидент, който

...
Млада жена на 29 години е загинала при инцидент, който
Коментари Харесай

Журналист загина при терористичен акт в Северна Ирландия

Млада жена на 29 години е починала при случай, който локалните управляващи дефинираха като " терористичен “. Убийството е станало в предградие на северноирландския град Лондондери, заяви в петък английската полиция, представена от ДПА. ББС оповестява, че жертвата е публицист, само че не се оповестява името ѝ, нито медията, за която работи.

" За жал, мога да потвърдя, че след пукотевица тази нощ 29-годишна жена е била убита ", заяви локалният полицейски шеф Марк Хамилтън в обява в Туитър. " Разглеждаме това като терористичен случай и сме почнали следствие за преднамерено ликвидиране ", добавя той.

В предградието са хвърляни и коктейли " Молотов ", които са запалили няколко автомобила. Размириците в Лондондери се случват тъкмо преди великденския уикенд, когато републиканските дисиденти обичайно означават годишнината от Великденското въстание през 1916 година, отбелязва ДПА, представена от “novini.bg “.

В изказване Мишел О'Нийл, заместник-лидер на ирландската републиканска партия " Шин фейн ", жигосах виновните за убийството с думите, че това е нахлуване против цялото общество.

" Първите ми мисли, моите и на партията ми са със фамилията на убитата жена. Това е безсмислена загуба на живот ", сподели О'Нийл.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР