Млад японец бе осъден на смърт заради двойно убийство и

...
Млад японец бе осъден на смърт заради двойно убийство и
Коментари Харесай

Осъдиха на смърт японец за престъпления, извършени преди да навърши пълнолетие

Млад японец бе наказан на гибел поради двойно ликвидиране и палеж , които той е направил, преди да навърши пълноправие, като това е първият случай на налагане на най-тежкото наказване при сходни условия в Япония, съобщи организация Киодо. 

Обвиняемият Юки Ендо е направил нападението през 2021 година, когато е бил на 19-годишна възраст. През април 2022 година японските управляващи намалиха възрастта за навършване на пълноправие от 20 на 18 години. 

Ендо бе приет за отговорен по обвиняване, че е умъртвил с нож 55-годишния татко и 50-годишната майка на своя позната в дома им в Кофу, префектура Яманаши. Освен това той е ранил по-малката сестра на своята позната и е запалил къщата им.

Японското законодателство планува смъртно наказване и за палеж на помещение, в което има човек все още на закононарушението. 

Прокуратурата изиска смъртно наказване, като уточни, че обвиненият деликатно е възнамерявал закононарушението , а възрастта на Ендо не е причина съдът да се въздържи от постановяването на най-тежката присъда. 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР