Млад военен, свързан с нахлуването на командоси в цех до

...
Млад военен, свързан с нахлуването на командоси в цех до
Коментари Харесай

Трагедия: Самоуби се млад офицер, свързан с щурма на цех до ...

Млад боен, обвързван с нахлуването на командоси в завод до пловдивското село Чешнегирово, си тегли патрона, оповестиха за " Марица " сигурни източници. Инцидентът е станал нощес. Ст. лейтенант Тодор Манчев се е самоубил нощес в стаята си. През деня е взел участие в обучение на военния полигон " Ново село " край Сливен.

" Марица " потърси коментар от пресцентъра на Министерство на защитата, които оповестиха, че се проверява случай с военнослужещ, само че не конкретизираха дали става въпрос за самоубийство. " Води се следствие от Военно-апелативната прокуратура в Сливен. Това можем да кажем към миг. Всякакви други информации, изнесени по уеб страниците, са спекулации ", разясниха от министерството и обявиха, че по-късно ще излязат с публично известие.

Една от първичните версии за нещастието със ст. лейтенант Манчев е обвързвана с обвинявания против него. Цялата виновност за нахлуването на командосите по простъпка и създалата се суматоха до Чешнегирово била хвърлена върху него, което той не съумял да понесе. Запознати пък настояват, че му бил оказван напън да напусне поради случая, даже му било наложено наказване.

Инцидентът стана на 11 май. Тогава военни нахлуха по простъпка в завод в Чешнегирово и насочиха оръжие против служащи там. За случая стана ясно две седмици по-късно.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР