Млад мъж с коронавирус почина в дома си, докато четири

...
Млад мъж с коронавирус почина в дома си, докато четири
Коментари Харесай

Спешна помощ изнемогва, мъж почина, докато чака линейка


Млад мъж с ковид умря в дома си, до момента в който четири часа е чакал кола за спешна помощ,която да го закара в болничното заведение. За трагичния случай оповестиха от „ Медик Транс Асист “, които обслужват частни коли за спешна помощ в столицата.

33-годишният мъж е бил на домашно лекуване, само че положението му се влошило. Близките му се обадили на телефон 112, повикали кола за спешна помощ, само че тя по този начин и не пристигнала. По-късно потърсили частна кола за спешна помощ, оттова обаче декларирали, че околните първо трябвало да намерят свободно място в болница и тогава да го транспортират.

След известно време болница е открита, само че до момента в който частната кола за спешна помощ дойде, мъжът към този момент бил в доста тежко положение. Медиците от незабавната помощ приложили сърдечна стимулация, само че не съумели да го спасят.

„ Днес в 22.05 часа, макар извършената 25 минутна КПР, един 33 годишен мъж загуби борбата с Covid-19, откакто 4 часа не се откри екип на ЦСМП-София, който да го посети по подаден сигнал на 112 в 18 часа и многократните следващи позвънявания от брат му “, написаха от частната кола за спешна помощ " Медик Транс Асист ".

Причината за ненавременната реакция – множеството сигнали и неналичието на задоволителен брой коли за спешна помощ, дадоха отговор от Центъра за незабавна помощ в София пред БиТиВи. И прибавиха, че това се случва към този момент месеци наред. Само за вчерашния ден при налични 18 коли за спешна помощ е имало 418 повиквания. От тях половината са били за адреси на заболели с Covid.

От всеки час остават по два адреса и те се натрупват. В края на деня, на дневната промяна бяха оставени за осъществяване 101 адреса от нощната промяна единствено за Covid, описа пред Българска национална телевизия представителят на Спешна помощ Катя Сунгарска. След всяко вървене на подобен адрес, колата за спешна помощ се прибира и се дезинфекцира за 50-60 минути. Абсолютно невероятно е да се смогне, безапелационна бе тя.

Министерството на здравеопазването ще стартира инспекция по случая.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР