Млад лекар от Стара Загора е сред първите хора, които

...
Млад лекар от Стара Загора е сред първите хора, които
Коментари Харесай

Лекар, помогнал при катастрофата на Тракия: Шокът беше голям за всички

Млад доктор от Стара Загора е измежду първите хора, които са помогнали на потърпевшите от автобусната злополука на автомагистрала " Тракия ".

" Спираш и виждаш безчет пищящи деца. Тази панорама на кървави деца, които са в потрес от ужаса, който се е случил за секунди. Шокът беше огромен за всички ", съобщи пред БТВ доктор Антон Елкин.

Той се оказва на мястото инцидентно, само че реакцията му е мигновена. " Прибирайки се от Черно море откъм Стара Загора придвижването внезапно спря и намалихме скоростта незабавно. В този миг видяхме преобърнатия рейс в канавката. Имаше доста спрели коли и очевидци, които интензивно се включиха да оказват помощ и да извадят потърпевшите ", изясни доктор Елкин.

Той сподели, че преди него е имало и още един доктор, инцидентно оказал се на местопроизшествието. Двамата провеждат нещо като триаж. " Не го познавах, само че незабавно се включих да му оказа помощ, с цел да можем да оценим по-леките пациенти от потърпевшите по-тежко. Имаше хора с разкъсно-контузни рани по тялото, направихме превръзки в полеви условия и бяха натоварени на коли на доброволци ", сподели още доктор Елкин.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР