Млад, амбициозен и целеустремен - с тези три думи може

...
Млад, амбициозен и целеустремен - с тези три думи може
Коментари Харесай

Пловдивски бодибилдър жъне успехи в Лас Вегас

Млад, упорит и целенасочен - с тези три думи може да бъде разказан Иван Георгиев от Пловдив, който избра живота в най – известния град в щата Невада - Лас Вегас, само че Пловдив вечно остава да живее в сърцето му.

В основата на триумфите, които реализира 30-годишният пловдивчанин, стоят огромните му фантазии и смелостта да " настава газта " там, където другите стопират.

Иван е роден пловдивчанин и е приключил Националната спортна академия. От напълно рано Георгиев е деен състезател и още 15-годишен се възпламенява по концепцията човек да моделира тялото си като статуя. Той е някогашен баскетболист на Академик Пловдив, школата на Лукойл в Правец, Балкан Ботевград, Спартак Плевен и споделя, че баскетболът постоянно ще бъде една незабравима и специфична част от неговия живот.

През годините той съумява да завоюва доста трофеи както в родната България, по този начин и отвън нейните - измежду тях е купата " Мистър НСА 2014 ", първото място в категорията " Мъже физик над 178 см " на държавното състезание по културизъм, типичен културизъм и фитнес за мъже в Будапеща и още доста други.
 Пловдивски бодибилдър жъне триумфи в Лас Вегас

Единственото, което може да го ядоса и предизвика гнева му, са слабите хора, тъй като съгласно него тъй като желязната душeвност е най-важната движеща мощ у индивида.

Самият той приема всяко проваляне като урок и просто следващото мъчно ходило от стълбицата към триумфа. Той счита, че същинският състезател по сърце би трябвало да умее да приема загубата, да си взема поуките от нея и да се изправи по-силен от всеки път.

Мотото, което Иван Георгиев следва е " Животът е хубав ". От 5 години той живее в Лас Вегас и се занимава с бодибилдинг професионално. Работи като фитнес треньор и има собствен дребен бизнес в сферата. За отчаяние на всички дами, сърцето на изваяния пловдивчанин към този момент е заето, а обичаното му място, което всякога посещава, щом се прибере в родния Пловдив, е Гребната база.
 Пловдивски бодибилдър жъне триумфи в Лас Вегас

Ето какво още описа в изявление за Trafficnews Иван Георгиев:

- Ти имаш доста извоювани трофеи от състезания в родния Пловдив, България, че и по света. Защо избра Съединени американски щати, а не остана да се развиваш у нас?

- Обичам България доста, само че видях пъклен доста повече благоприятни условия в Америка, изключително в сферата, която аз се занимавам. Ако искаш да си номер едно в тази промишленост - тук е мястото.

- Колко време към този момент си там, къде живееш и с какво се занимаваш сега?

- Вече 5 години съм Съединени американски щати, пребивавам в Лас Вегас и се занимавам с бодибилдинг и работя като фитнес треньор.
 Пловдивски бодибилдър жъне триумфи в Лас Вегас

- Какъв е животът във Вегас, приближава ли се до този, който познаваме от филмите?

- Всъщност е доста по - умерено и прелестно, в сравнение с хората си мислят. Това е красивото на този град, че по едно и също време можеш да правиш луди и откачени неща като по филмите и в това време да е супер умерено и безшумно.

Животът тук е прелестен и желая да кажа, че надминава в пъти визиите ни от филмите (в прекрасен аспект). С една дума - Живот фантазия!

- Как твоите близки и другари одобриха решението ти за заминавате?

- Всички ме подкрепяха и се радваха за мен, тъй като знаеха, че постоянно съм мечтал и желал да пъдя фантазиите си оттатък океана.
 Пловдивски бодибилдър жъне триумфи в Лас Вегас

- Промени ли се животът ти в Съединени американски щати от началото към днешна дата?

- О да! Бих споделил, че съм радикално друг човек сега, в сравнение с бях преди Америка. Тук животът доста приземява и те кара да оцениш същинските неща в живота, изключително като си надалеч от семейство и другари и зависиш единствено и само от себе си. Мисля, че всеки, който е минал през това, е усетил красивата трансформация на вътрешното развиване, помъдряването, духовното израстване.

- С какво е по-различен манталитетът на американеца от този на българина? Какво би трябвало да се промени в България, с цел да бъде едно умерено място за живот и младите да останат тук?

- Не съм аз индивидът да кажа тези неща. Всеки има доста друга позиция. Само ще кажа, че тук хората са доста по - положителни и положителни. Помагат си и не са толкоз завистливи. Ние имаме неприятната линия да гледаме в паницата на другия и да сме във безконечна война с тези, които имат повече от нас.

- Какво е възприятието да си екскурзиант по време на пандемия там и каква е обстановката? А какво се случва в Съединени американски щати, към този момент по-спокойни ли са хората?

- Честно казано възприятието да си екскурзиант по време на пандемия си е безусловно същото и си е прелестно. Единственото нещо, което съгласно мен се откроява и е необичайно, е че би трябвало да се носи маска по време на полетите и на всички места, където посещаваш забележителности. Хората в Америка несъмнено са спокойни и множеството клюки по медиите са свръх пресилени за ситуацията тук. Всеки си живее живота без боязън.

- Имаш ли половинка до себе си и коя е тя?

- Имам половинка до себе си. Много сме щастливи и се разбираме прелестно. Казва се Илейн и е родом от Калифорния. Живеем дружно в Лас Вегас.
 Пловдивски бодибилдър жъне триумфи в Лас Вегас

- Как бързо да се върнем във форма след празниците и по какъв начин най-успешно да упражняваме вкъщи, с цел да не губим форма, поради обстоятелството, че фитнесите остават затворени?

- Най-бързият метод е да се върнем към по-леко и здравословно хранене. Това е най-важното! Тренировките също ще оказват помощ и са значими, само че не колкото вярното хранене.

А за тренировките у дома е доста релативно. Всеки може да прави каквото откри за уместно и според с какво разполага у дома за подготовка. Аз персонално предлагам подготовка с ластици и потребление на лично тегло. Всъщност може да се получат доста съществени и хубави домашни тренировки!
 Пловдивски бодибилдър жъне триумфи в Лас Вегас

- Какво ти даде и продължава да ти дава спортът? А какво ти взе?

- Спортът ми даде безусловно всичко, което в миналото съм имал и имам сега. Това е моят живот! И не считам, че ми е взел нищо, тъй като даже когато усещаме, че взима, той в действителност дава - дава уроци, дисциплинираност, духовно израстване.

- Как се оправи с неналичието на интензивности и приключенстване, което 2020-та наложи? А коя е дестинацията, която досега ти е направила най-силно усещане?

- Аз не съм имал липса на интензивности даже и за ден през 2020та. Даже обстановката ме направи още по-мотивиран да съм деен и да намирам способи за интензивности. Бях късметлия и имах достъп до фитнес залата, която ангажирам за моята работа от самото начало на пандемията.

За обичана дестинация малко ми е комплицирано, тъй като имам доста обичани. Но несъмнено бих споделил, че Пуерто Рико за в този момент най - ме впечатли. Освен карибска екзотика и плажове, това място е пропито с достоверна просвета и история, архитектура. Определено е едно малко магическо кътче, което те откъсва от света и се потапяш в романтика и фантазии.
 Пловдивски бодибилдър жъне триумфи в Лас Вегас

- Мислил ли си в миналото да се завърнеш в Пловдив за непрекъснато?

- Да, мислил съм си доста пъти, само че в действителност е доста мъчно да кажа от в този момент, имайки поради какъв брой бързо се случва живота сега и всичко се трансформира с плашещо бързи темпове. Пловдив вечно ще ми е горделивост и живее в сърцето ми!

- Кое е по-хубаво: животът в мултимилонен, международен град в Съединени американски щати или животът в умерено малко селце?

- Нито едно от двете не е за мен. Аз одобрявам междинен по величина град, да е по - умерено и в това време да имаш разполагаем всичко 24/7.

- За какво мечтаеш и по какъв начин виждаш живота си след 10 години?

- Мечтая да печеля надпреварата Мистър Олимпия един ден и да съм първият българин постигнал това. Мечтая си да популяризира България и най-много Пловдив. Искам светът да знае и да приказва за нас и да ни почита!

За живота ми след 10 години несъмнено виждам темпото да се е забавило и да имам семейство и деца. Също по този начин и сполучлив бизнес.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР