Митрополитите от Българската православна църква не приемат думите на вицепремиера

...
Митрополитите от Българската православна църква не приемат думите на вицепремиера
Коментари Харесай

Митрополит: Църквата не приема думите на Валери симеонов

Митрополитите от Българската православна черква не одобряват думите на вицепремиера Валери Симеонов за майките на деца с увреждания. Това разяснява пред bTV Варненският и Великопреславски митрополит Йоан.

Преди дни вицепремиерът Валери Симеонов назова протестиращите майки кресливи дами, а децата им " сякаш имали увреждания ".

Всяко говорене, изключително в позицията на хора, които са сложени високо, би трябвало да бъде премерено и добре премислено, тъй като, изключително когато приказваме за една група хора, които са уязвими от самата обстановка, от самото деяние, че те демонстрират грижа, само че не са се отказали от грижата за своите деца - сходни думи, несъмнено, прозвучаха дотам, че да изкарат и да продължи митинга на майките. Лично за нас, бихме споделили, че не можем да приемем тези думи ", съобщи митрополит Йоан.

" В един подобен миг би трябвало да сме деликатни, спокойни, да се смирим. Все отново господин Симеонов се извини. В края на краищата гневът е неприятен консултант и пречи на спокойното размишление ", добави той.

Спорът сред страната и църквата

Въпреки че в Светия Синод беше извършена среща сред представителите на властта и на Българската православна черква по отношение на двата законопроекта за вероизповеданията и се стигна до консенсус, в този момент наподобява още веднъж има несъгласие сред двете страни.

По думите на митрополит Йоан сегашният Закон за вероизповеданията е " прелестен ". Същевременно съществуват редица нормативни актове, ориентирани към националната сигурност и битката с тероризма и не е належащо пренаписване на закона, добави той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР