Митрополит Антоний заяви, че няма напрежение между БПЦ и католическата

...
Митрополит Антоний заяви, че няма напрежение между БПЦ и католическата
Коментари Харесай

Митрополит Антоний: Спекулации са опитите за напрежение с папата

Митрополит Антоний съобщи, че няма напрежение сред БПЦ и католическата черква.„ Тези спекулации се пробват да насадят напрежение, каквото няма, преди визитата на папа Франциск ”, добави той.
„ Според каноните не може да имаме обща молитва с католическата черква, нито да участваме в взаимни каквито и да е било богослужения. Това е в самия правилник на Българската православна черква (БПЦ). Що се отнася до идната аудиенция на папа Франциск, бих желал ясно да подчертая, че Светият синод и българският патриарх оказват нужното гостолюбие на папа Франциск. На 5 май по стратегия има среща с българския патриарх”, изясни пред bTV Антоний, западно и средноевропейски митрополит.

БПЦ застава зад концепцията за Национална тактика за детето, само че упорства за отбрана на правата на родителите. Митрополит Антоний разяснява, че от църквата упорстват, от една страна, за запазването на обичайното християнско семейство и възпитанието на децата напълно да бъде в прерогативите на техните родители.

Що се отнася до информацията, че църквата застава зад това да бъдат оставени шамарите като възпитателно средство, той съобщи, че тази информация е била извадена от подтекста на мнението на Светия синод, тъй като от там упорстват да не бъдат изземвани правата на родителите, защото актуалната тактика за детето касае бъдещите две генерации български деца.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР