Митническите власти да могат да задържат парични средства на лица,

...
Митническите власти да могат да задържат парични средства на лица,
Коментари Харесай

Парламентът прие на първо чете промени във Валутния закон

Митническите управляващи да могат да задържат парични средства на лица, пътуващи за страни отвън Европейски Съюз, в случай че носят в себе си суми в брой от над 30 хиляди лв., ако имат отговорности от 5 хиляди лв. и повече.
Това взеха решение депутатите, приемайки на първо четене промени във Валутния закон, като 117 народни представители гласоподаваха " за ", от " Възраждане " бяха " срещу ", а от Има Такъв Народ се въздържаха.
Измененията са част от законодателния пакет по Плана за възобновяване и резистентност, с цел да получим втори транш финансова помощ.
Предвижда се парите да бъдат арестувани до 30 дни, а Национална агенция за приходите да има опция да изиска запор върху тях, с цел да бъдат изплатени отговорностите към хазната.
Въпреки че поддържаха законопроекта, от Българска социалистическа партия считат, че срокът от 30 дни би трябвало да се премисли.
С измененията се вкарва още европейски правилник за надзор върху придвижването на парични средства, изпратени в пощенски и куриерски колета, като непридружен багаж или товар в контейнери. Ако не бъдат оповестени, може да бъде наложена санкция или глоба в размер на една четвърт от сумата. Предвидено е и отпадане на условието пред митническите органи да бъдат декларирани на благородни материали, скъпоценни камъни и изделията със или от тях.
БНР>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР