Митническите служители на МП Лесово откриха голямо количество контрабандни стоки

...
Митническите служители на МП Лесово откриха голямо количество контрабандни стоки
Коментари Харесай

Откриха контрабандни стоки за над 1 млн. лв в четири товарни автомобила на МП Лесово

Митническите чиновници на Министерство на правосъдието Лесово откриха огромно количество контрабандни артикули на стойност 1 100 000 лв. в тайници - двойни стени на четири товарни автомобила с българска регистрация.

Четирите камиона са пристигнали един след различен на изходящо трасе на Министерство на правосъдието Лесово на 14 април от България към Турция, ръководени от турски жители. В зоната за митнически надзор водачите са оповестили, че камионите са празни и нямат нищо за обявление. Превозните средства са селектирани от митническите чиновници на пункта за щателни митнически инспекции, при които са открити контрабандните артикули, оповестяват от Агенция " Митници ".



От четирите товарни автомобила са конфискувани общо 92 650 електронни цигари, 800 опаковки никотинова течност за електронни цигари, 14 700 ампули и таблетки лекарствени артикули – най-вече анаболни стероиди, 450 броя компютърна техника и 2560 смарт телефони. Контрабандните артикули са били укрити в тайници –двойни стени на четирите товарни автомобила. Установено е също, че транспортните средства са благосъстоятелност на търговски сдружения, регистрирани в България.



По случаите са формирани четири досъдебни производства по разказа на Търговско дружество Митница Бургас, които се организират под надзора на Окръжна прокуратура – Ямбол.

По искане на Окръжна прокуратура - Ямбол е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “ във връзка с четиримата турски жители.



Те са упрекнати по четири обособени досъдебни производства за контрабандно преместване на артикули, чиято обща стойност възлиза на 1 100 000 лв.. Определението на Окръжен съд - Ямбол предстои на обжалване пред Апелативен съд - Бургас.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР