Митническите проверки за нелегален алкохол в активния туристически сезон по

...
Митническите проверки за нелегален алкохол в активния туристически сезон по
Коментари Харесай

Над 5 тона нелегален алкохол иззет за ден по Черноморието

Митническите инспекции за незаконен алкохол в дейния туристически сезон по Черноморието не престават. Само за ден са конфискувани 5133 литра етилов алкохол в границите на дейните инспекции против нерегламентираните произвеждане и търговия с акцизни артикули, оповестява в. „ 24 часа “.

Най-голямото количество е намерено при инспекция в село в община Аксаково, в която са взели присъединяване митническа мобилна група и чиновници на митниците Столична и Варна, както и полицейски чиновници от Икономическа полиция Варна. В помощни постройки на частен парцел митническите чиновници откриват общо 3859 литра спиртни питиета с алкохолно наличие сред 45 и 60% vol.

В същия ден, при две инспекции на друго обитаемо място на същата община, са открити още 1140 литра. В избено помещение под жилищната постройка, митническите чиновници разкрили 7 пластмасови бидона с съдържимост по 100 литра, цялостни догоре с общо 700 литра жълт на цвят етилов алкохол и алкохолен градус сред 42 и 55 градуса, открити със сертифициран денситометър. При втората инспекция, още веднъж в частен парцел, са иззети още 440 литра етилов алкохол без документи по ЗАДС, от които 120 литра с алкохолно наличие 70% vol и 320 литра със наличие на алкохол от 45 до 58% vol.

Същият ден, различен екип на митническа мобилна група, при обход на междуградски път в община Поморие разкрила 134 литра етилов алкохол, разфасован в 2 пластмасови туби и 11 бутилки с етикети от минерална вода с друга съдържимост. Жълтият на цвят алкохол е с алкохолен градус 37% vol. Митническите чиновници намерили алкохола зарязан от крайпътни търговци, които са се подплашили от приближаването на мобилната група и са изоставили стоката си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР