Митнически служители откриха 8 тона заготовки за кутии за цигари,

...
Митнически служители откриха 8 тона заготовки за кутии за цигари,
Коментари Харесай

Служители на митниците в Русе иззеха 8 тона цигарени кутии и 480 бобини филтърна хартия

Митнически чиновници откриха 8 тона заготовки за кутии за цигари, както и 480 бобини с лента коркофан при две инспекции на камиони в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Русе и Оряхово. Това оповестяват от Агенция " Митници ".

На 4 април в региона на Министерство на правосъдието Оряхово е спряна за инспекция товарна комбинация с групажна стока за Естония, ръководена от български жител. В предната част на полуремаркето митническите инспектори откриват 4 палета със стока , обгърната в картон и черно стреч фолио. Открити са общо 480 бобини с лента коркофан - филтърна хартия за произвеждане на цигари, с логото на " Marlboro " и " Winston ".

Бобините са иззети заради подозрения в нарушаване на Регламент (ЕС) № 608/2013 година по отношение на отбраната на правата върху интелектуалната благосъстоятелност.

При различен случай на 7 април към 11.30 ч. в региона на " Дунав мост " - Русе е спрян за инспекция товарен автомобил с български регистрационни номера. Установено е, че камионът пътува със артикули от България за Германия, Нидерландия и Франция. При инспекцията на 13 палета с общо тегло 8 320 кг., предопределени за адресат във Франция , са открити 1 897 440 картонени заготовки за кутии за цигари в несгънато положение с означения на " Marlboro " и надпис " For duty free sale only ".

Стоката е арестувана заради подозрения в нарушаване на Регламент (ЕС) № 608/2013 година
 На Дунав мост - Видин задържаха 6500 кутии незаконно пренасяни цигари
На Дунав мост - Видин задържаха 6500 кутии незаконно пренасяни цигари

Тютюневите произведения били скрити измежду хранителни стоки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР