Митнически служители на ГКПП Капитан Андреево задържаха златни изделия за

...
Митнически служители на ГКПП Капитан Андреево задържаха златни изделия за
Коментари Харесай

Задържаха златни изделия за 140 000 лв. на Капитан Андреево

Митнически чиновници на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " задържаха златни произведения за над 140 хиляди лв.. Това се е случило при две обособени инспекции, оповестява Агенция " Митници ".

На 14.10.2022 година, на Министерство на правосъдието Капитан Андреево дошъл товарен автомобил с непозната регистрация, пътуващ от България за Турция. По метода " разбор на риска " транспортното средство било определено за щателна митническа инспекция. При последвалото физическо претършуване, в шофьорската кабина на пода зад пасажерската седалка бил открит един пакет, съдържащ две отливки с правоъгълна форма от жълт метал.

Извършената експертиза се открила, че изделията са златни. Общото им тегло е 1628.30 грама. Стойността им се прави оценка на 110 506 лв.. Контрабандните златни произведения са арестувани. По случая е формирано досъдебно произвеждане. Турският жител с букви Б.К., на 55 година, е притеглен към наказателна отговорност и по отношение на него е взета мярка за неотклонение парична гаранция и възбрана да напуща страната, с изключение на с позволение на наблюдаващия прокурор.

При вторият случай на 07.10.2022 година бил спрян за инспекция лек автомобил, в който пътували румънски жители. Пред митническите чиновници те декларирали, че не придвижват персонални движимости, артикули и валутни полезности за обявление.

При инспекция на персоналния багаж били открити 372.90 грама златни украшения - пръстени, гривни, медальони, синджири, обеци. Тяхната стойност се прави оценка на 33 561 лв.. За нарушаването е формиран акт по Валутния закон.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР