Митнически инспектори на Митница-Русе“ са иззели 619 литра алкохол без

...
Митнически инспектори на Митница-Русе“ са иззели 619 литра алкохол без
Коментари Харесай

Преди зимата: Русенски митничари иззеха близо 300 литра ракия от частен имот

Митнически инспектори на „ Митница-Русе “ са иззели 619 литра алкохол без документи за заплатен данък и два казана за преваряване на ракия през ноември, оповестяват от Митницата.

Установени са нарушавания при девет от осъществените инспекции в частни парцели и профилирани дребни обекти за дестилиране.

При инспекция два частни парцела в две села в областите Русе и Монтана митническите чиновници се натъкнали на дестилационни уреди за преваряване на ракия в работен режим, само че без удостоверения за регистрация.

Стефан Стефанов съобщи, че няма да спре да кара

При други четири инспекции в частни парцели в областите Монтана, Враца, Русе и Плевен митническите инспектори са открили предпазване на ракия без документи за заплатен данък в разнообразни съдове сред 50 и 90 литра. Нелегалната ракия е конфискувана, а нарушителите са глобени. Най-голямото количество открито на един адрес възлиза на 293 литра алкохол . По случая е формирано досъдебно произвеждане.

Нарушения са открити при инспекции в три дребни обекта за дестилиране. В единия обект, в прилежащо помещение, са открити 100 литра етилов алкохол без документи, заради което митническите чиновници са го иззели. Управителят на обекта за дестилиране е глобен.

На място са пристигнали камиони, в които да бъде налята ракията, наложила се интервенция на спецчасти

Другите два обекта са посетени в режим на работа, само че не е била показана справка-декларация за количеството и произхода на плодовете, от които се изварява ракия. На нарушителите са формирани актове по Закона за акцизите и данъчните хранилища.

Проверките не престават, допълват от Митниците.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР