Митническата служба на Литва публикува инструкция към собствениците на автомобили

...
Митническата служба на Литва публикува инструкция към собствениците на автомобили
Коментари Харесай

Литва даде 6 месеца срок на колите с руска регистрация да напуснат страната

Митническата работа на Литва разгласява директива към притежателите на коли с съветски регистрационни номера да ги изкарат от територията на страната до половин година. В противоположен случай ще има санкция и конфискация.
Освен това колите не може да напущат през граница с Европейския съюз, т.е. би трябвало да се върнат в Беларус или в прилежащия съветски ексклав Калининград.
Става дума за колите, които са попаднали в Литва преди влизането в действие на възбраната от 11 септември 2023 година за секване от съветски жители на границите на Европейски Съюз с коли, регистрирани в Русия. Срокът се пресмята от момента, в който те са пресекли литовската граница, т.е. за някои коли мярката влиза в действие неотложно.
Инструкцията е в действие и за кемпери и микробуси с до 10 места за пасажери. Тя не важи за директно преминаващи към Калининградска област коли, само че те би трябвало да създадат прехода за не повече от 24 часа и наложително с колата да пътува и притежателят ѝ. Няма значение с какво поданство е притежателят.
След разясненията от Европейската комисия за глобите с какво е неразрешено на руснаците да влизат в Европейски Съюз забрани постановиха трите балтийски републики, Полша, Финландия и Норвегия. Така на процедура с съветска кола не може да се влезе на територията на европейските страни от Европейски Съюз и НАТО.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР