Митническа служителка е привлечена като обвиняема от Районната прокуратура в

...
Митническа служителка е привлечена като обвиняема от Районната прокуратура в
Коментари Харесай

Митничарка се опита да преведе незаконно ливанка през ГКПП Капитан Андреево

Митническа служителка е привлечена като обвинена от Районната прокуратура в Хасково за нелегално превеждане през границата на ливанска гражданка. Това се е случило на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ".

Незаконно преминаващата е била в Турция. За превеждането е употребен автомобил с български регистрационен номер.

При инспекция на автомобила чиновник на ГПУ-Свиленград открил, че сред предните и задните седалки под огромна чанта е имало укрита жена с паспорт, само че без позволение за влизане в страната. Чужденката била гражданка на Ливан.

Установено е, че обвинената, която е на 54 години, е чиновник на Агенция „ Митници “, като при превеждането на непознатата гражданка през границата тя не е била на работа. 

Спрямо обвинената е взета мярка за неотклонение " парична гаранция " и мярка за процесуално насила „ възбрана за овакантяване на рамките на България “.

За закононарушението е планувано наказване „ отнемане от независимост “ от 3 до 10 години, санкция от 10 000 до 30 000 лв. и конфискация на част или цялото имущество на дееца.

От Агенция “Митници ” в позиция акцентират, че са подхванати дейности за ангажиране на дисциплинарна отговорност.

“Подобно тежко действие допуска и налагане на най-тежки дисциплинарни ограничения. Деянието е останало незавършено и лицето е арестувано вследствие на прецизно спазените процедури за надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт. Престъпването на закона в служебно, само че и в персонално качество е несъвместимо с митническата специалност и управлението на Агенция „ Митници “ ще продължи своята политика на тотална неотстъпчивост по отношение на всевъзможни прояви на укоримо държание ”, прецизират от организацията.

Митничарката е работила от няколко години на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ". От София е била командирована на пункта.

Към момента тя отхвърля да е взела пари за прекарването през границата на непознатата гражданка.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР