Митничари откриха 1718.8 литра нелегален алкохол и един нерегистриран обект

...
Митничари откриха 1718.8 литра нелегален алкохол и един нерегистриран обект
Коментари Харесай

За месец: Митничари иззеха близо 2 тона контрабанден алкохол

Митничари откриха 1718.8 литра незаконен алкохол и един нерегистриран обект за дестилиране, при четири инспекции през октомври, оповестиха от полицията.

Най-голямото количество е намерено на 18 октомври при инспекция в частен парцел в село, намиращо се на територията на област Пазарджик.

В жилищна сграда са открити 78 пластмасови бутилки, всяка с съдържимост 10 литра, съдържащи безцветна течност с аромат на алкохол. Общото количество е 780 литра.

Алкохолно наличие на течността в бутилките е вариращо от 45˚до 95˚. От притежателя на парцела не са показани документи удостоверяващи заплащането, начисляването или обезпечаването на дължимия данък.

Нелегален алкохол, разпределен в пластмасови бутилки с друга съдържимост, е открит при друга инспекция, осъществена на 27 октомври. След получена оперативна информация митнически чиновници правят контролна покупка на 10 литра ракия от мъж на 62 години, гражданин на село в община Братя Даскалови, област Стара Загора.

В хода на контролните дейности е открито, че в стопанисвания от мъжа жилищен имот се съхраняват 308 литра безцветна течнст с моирис на алкохол, без документи.

По случаите са формирани досъдебни производства от проверяващи митнически инспектори под надзора на Районна прокуратура-Пазарджик и Районна прокуратура Стара Загора- Териториално отделение-Чирпан. 

На 9 октомври е осъществена инспекция на регистриран дребен обект за преваряване на етилов алкохол в друго пазарджишко село. В близост до помещението, в което са ситуирани съдовете за филтрация са открити пластмасови бутилки с 627.8 литра течност с друго алкохолно наличие - от 30˚ до 73˚.

На 3 октомври митническите чиновници откриват, че се прави преваряване на ракия в нерегистриран по ЗАДС обект, намиращ се село в община Карлово. Задържани са 2 броя уреди за дестилиране с съдържимост 160 и 500 литра. Открити са и 3 литра изварен алкохол. 

По тези два случая са съставени актове за определяне на административни нарушавания.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР