Митко Минев официално оглави Дистрикт 2482 - България. Ротари клуб

...
Митко Минев официално оглави Дистрикт 2482 - България. Ротари клуб
Коментари Харесай

Ротарианци от цялата страна се събраха във Велико Търново за смяната на постовете

Митко Минев публично оглави Дистрикт 2482 - България. Ротари клуб - В. Търново за пръв път одобри дами.

Ротарианци от цялата страна се събраха във Велико Търново за ротацията на постовете и началото на новата ротарианска година, предадоха от организацията. Церемонията по размяната на огърлиците се организира в събота вечерта в залата на МДТ " Константин Кисимов ". Първи своите инсигнии размениха досегашният гуверньор Веселин Димитров, който съобщи поста на великотърновеца Митко Минев. Адвокат Минев се качи на сцената дружно със своята брачна половинка Даниела Минева, с цел да благодари за високата чест и отговорност, която му гласоподаваха ротарианците в страната. Той увери всички, че ще работи с цялото си сърце и душа за просперитета на най-голямата филантропична организация.

От името на кмета на Община Велико Търново Даниел Панов одобрение сервира заместник-кметът Снежана Данева - Иванова. Тя изрази признанието на общинската администрация и на жителите на остарялата столица за дейната и неуморната активност на Ротари клуб - Велико Търново. Снежана Данева поздрави участниците в церемонията и сподели, че нейното осъществяване точно тук е самопризнание за града и за неговия престиж. Тя подари на юрист Минев авторска икона на Исус Христос, която да го пази и закриля в нелеката му работа на най-високата ходило в йерархията на Ротари - България.

Тържеството продължи с замяна на огърлиците сред паст президентите и новите президенти на Ротари клубовете в страната и младежите структури Интеракт и Ротаракт. Великотърновският клуб ще бъде управителен от юрист Кирил Андреев. Двама великотърновски ротарианци - паст президентът Росен Великов и един от създателите на клуба инж. Банко Банков, бяха наградени за своите заслуги през миналата ротарианска година с оценката " Пол Харис ". Церемонията завърши с подарък за всички - оперно-симфоничен концерт, показан от оркестър, хор и солисти от МДТ.

Празникът на ротарианците продължи с с публична вечеря, на която бяха признати нови членове на Ротари клуб - Велико Търново. За пръв път в неговата 80-годишна история в структурата влизат дами. Своята клетва за безкористна работа на обществото и честност на идеите на Ротари поставиха Мила Милчева и Мартина Маринова. Вълнуващ миг беше, че дружно с нея в клуба беше признат и нейният татко Венцислав Маринов.

Особено впечатляващо беше изявлението на великотърновеца Борислав Бойнов, който съвсем 30 години живее, работи и развива дейна ротарианска активност в Зимбабве, Южна Африка. Той не скри вълнението си от това, че е в родния си град и подари на дистрикт гуверньора Митко Минев специфични семена от африканско виолетово дърво. Търновските ротарианци дадоха обещание то да бъде засадено до бъдещия безоблачен часовник против централната поща в града - следващия знак на Ротари в историческата и духовна столица на България. Община Велико Търново зарадва участниците в тържеството със спектакъла " Звук и светлина ". На вечерята беше разиграна и " тиха " лотария. Събраните средства от нея и от урните във фоайето на театъра са в размер над 3000 лв.. Те ще бъдат употребявани за следващата идея на Ротари клуб - Велико Търново „ Плод за капка кръв ” - план отдаден на преванцията на диабет при децата. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР