Митингът под надслов Справедливост за Митко! започна в 12 часа. Бих

...
Митингът под надслов Справедливост за Митко! започна в 12 часа.
Бих
Коментари Харесай

Цалапица протестира в Пловдив: Да арестуват бащата на Рангел, докато той се появи

Митингът под надпис " Справедливост за Митко! " стартира в 12 часа.

" Бих упорствал да бъде хванат бащата на Рангел Бизюрев, до момента в който той не бъде открит . Смятам, че полицията и прокуратурата могат да го създадат. За всеки един обикновено мислещ човек, който има семейство, в случай че задържат татко му, би имало резултат ", сподели Пейчо Малинов, чичото на 24-годишния Димитър, съобщи " 24 часа ".

Срещу 30-годишния Рангел е повдигнато задочно обвиняване за жестокото ликвидиране на Димитър. Полицията търси Рангел Бизюрев с европейска заповед за арест. Властите настояват, че хипотетичният причинител е излязъл от страната през летище София на 24 юли. Самолетният му билет до Германия бил закупен преди убийството.

Хората желаят да получат още информация за следствието, както и ефикасни доживотни присъди за посочения за палач Рангел и двамата близнаци, помогнали за укриването на натрупа.

На 11 август министърът на вътрешните работи Калин Стоянов разгласи, че в Цалапица ще бъде н аправен следствен опит.

" Единия ден са карали близнаците там, където е открит телефонът на Митко. После са правили възстановка на случилото се. Нас обаче никой не ни е уведомил какво се е случило и какви са резултатите от опита ", изясни Пейчо Малинов.

Според чичото на Димитър проверяващите би трябвало да ремонтират телефона, който е бил строшен на две и да извадят всичката информация от него.

Хората от Цалапица се зарекоха, че митингите няма да спрат.

Това е втори митинг пред пловдивската прокуратура, откакто на 10 август хората от Цалапица се събраха там с претенции за разгласяване на резултатите от следствието и гледище за смяна на обвиняванията към братята близнаци, арестувани към този момент с претекста " укривателство ". Протестиращите упорстват те да бъдат привлечени като съучастници на Рангел Бизюрев.

При предходната демонстрация майката на убития юноша се срещна с окръжния прокурор Ваня Христева, само че съобщи, че е останала неудовлетворена, защото не е получила отговори на своите въпроси. Тогава стана ясно, че съдебно-медицинската експертиза към момента не е подготвена, а от изчезналия в чужбина палач към този момент няма и диря .

Другото искане на протестиращите е отговорните за опороченото изначало следствие служители на реда да бъдат уволнени и осъдени. Затова те се зарекоха, че митингите им ще продължат до откриване на цялата истина за жестокото ликвидиране на 24-годишния юноша.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР