Мисля, че в последните 24 часа видяхме доста добре синхронизиран

...
Мисля, че в последните 24 часа видяхме доста добре синхронизиран
Коментари Харесай

Асен Василев видя синхронизиран дует между Борисов и Радев в последните 24 часа

Мисля, че в последните 24 часа видяхме сносно синхронизиран дует сред Борисов и Радев, който не мисля, че изненада и българските жители. Стана явно и за слепите. Това съобщи на брифинг в Народното събрание съпредседателят на " Продължаваме промяната ". 

" Що се отнася до квалификациите на президента Радев, желая да ви прочета едно определение на Административен съд София-град, което е разгледало делото, обвързвано с въпросната лаборатория на „ Капитан Андреево “. Казва: „ В инструкции период, изминал на 21 ноември 2022 година, понеделник, напътствието на съда не е изпълнено, като нередността на касационната тъжба не е отстранена. Липсват доказателства, че дължимата държавна такса е импортирана. Ако господин Радев има проблеми с определението на Административния съд на София-град, може и тях да назова шарлатани ", добави той.

По въпроса за Изборния кодекс, Василев разяснява: " Ако президентът наложи несъгласие и в случай че господин Борисов не се разсъни с друга концепция и поддържа ветото, това значи, че няма да има промени в Изборния кодекс. Имайки поради какъв брой постоянно ГЕРБ си сменят мнението, съм леко песимистичен, че това ще се случи. Ако се случи, това ще значи, че последните три седмици Народното събрание е въртял безусловно безсмислено безкрайни съвещания. И вместо да приемем антикорупционните закони, които са и по Плана за възобновяване, и които щяха да оказват помощ за Шенген, вместо да приемем същински бюджет, сме се занимавали с едни предизборни фишеци ".

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " акцентира, че връзките му с президента постоянно са били прецизно институционални. " Другото, което може би не се харесва на огромна част от политическата класа в България, е, че аз споделям това, което мисля. За да можем изобщо да тръгнем напред като страна, би трябвало да стартираме да споделяме всичко, което мислим и виждаме. Да пуснем прожекторите, да се осветли всичко, което се случва. Няма по какъв начин да чакаме българските жители да вземат съответни решения, без да имат съответна информация. Да спрем с този безконечен спектакъл ", прикани той.

На въпрос дали ще участва на комисията Gemcorp, Василев отговори: „ Аз нямам какво да кажа за Gemcorp, отвън това, което към този момент съм споделил “.

От думите на Василев стана ясно, че вероятността да предложат кабинет на малцинството с втория мандат е оскъдна. „ Ясно казахме, че има 9 законопроекта, които парламентът трябва да придвижи, преди този момент да се случи. Нито един от тях не е в дневния ред. Единият, който е антикорупционният, който ще помогне и за Шенген, и за Плана за възобновяване и резистентност, се опитваме по право в първата сряда на месеца, т.е. на следващия ден, да бъде прегледан в зала ", добави той.

изясни, че не споделя в прав текст, че няма да предложат държавно управление на малцинството, тъй като „ чудеса могат и да станат “, макар че не има вяра това.

Без изненада, от " Продължаваме промяната " няма да поддържат мандата на ГЕРБ. " Лично към момента не съм получил покана от господин Габровски, мисля, че и парламентарната група още не е. Ясно сме декларирали, че няма да подкрепим кабинет, в който взе участие ГЕРБ. Вече организирахме диалог с ГЕРБ. Ясно декларирахме кои 16 политики считаме за значими в страната и че бихме ги подкрепили, без значение дали ги предложат те, или някой различен. Част от тези оферти сега внасяме в Закона за удължение на бюджета сред първо и второ четене ", посочи още съпредседателят на " Продължаваме промяната ". 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР