Мисля, че управлението си функционира доста прилично. И приказките за

...
Мисля, че управлението си функционира доста прилично. И приказките за
Коментари Харесай

Политолог: Евроатлантизмът е ценност, но келепирът и по-голяма ценност

Мисля, че ръководството си действа много обичайно. И приказките за неотдавнашен провал не се оправдават. ГЕРБ и Движение за права и свободи си имат задоволително власт и сега. По-голяма власт не е в техен интерес. Тази позиция изрази в ефира на Нова ТВ общественият антрополог Харалан Александров.

По думите му полуШенген не оказва помощ на това ръководство. Но по-важно е, че всички са заели позиция, че не желаят България да бъде третирана като втора употреба страна.

Според Александров не може да се приказва за Пеевски и Борисов като за любимци. Въпреки, че те наподобяват мощните фигури в страната, действително любимецът е Румен Радев, отвън въпросът дали това е добре за страната.

Политологът Петър Чолаков изрази мнението, че евроатлантизмът е значима полезност, само че като че ли келипират се оказа по-важна.

„ Според мен тази игра с Делян Пеевски като вицепремиер и Бойко Борисов като министър председател може да я приказваме и назад, и в други разновидности. Пускането на Пеевски напред цели да унижи „ Продължаваме Промяната ”. По отношение на Шенген – въздушният Шенген отново е по-добро от нищо. Евроатлантизмът е значима полезност, само че келепирът се оказа по-важната полезност “, разяснява политологът.

Що се отнася до тематиката с Шенген, Чолаков уточни, че България е дребна страна. Ние сме покрили условията за Шенген. Трябва обаче да се опитваме да бъдем реалисти и да не слагаме условия и да чукаме по масата. Не би трябвало да вършим благи очи на европейците, само че е значимо да изпълняваме условията към нас.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР