Мисля, че много скоро ще трябва да имаме нов премиер.

...
Мисля, че много скоро ще трябва да имаме нов премиер.
Коментари Харесай

Димитър Аврамов: Не е работа на премиера да свидетелства срещу Борисов и Горанов

Мисля, че доста скоро ще би трябвало да имаме нов министър председател. Не приказвам за нови избори. Просто работата му е да основава консенсуси и да води страната напред, а не да влиза в процесуални дейности, свързани с работата на Министерство на вътрешните работи. Това съобщи политологът Димитър Аврамов в ефира на bTV.

" Защо да се занимаваш с Бойко Борисов, като хората са ти дали власт да дърпаш страната напред? Ако той е отговорен, това е проблем на правовата страна, а не на Кирил Петков. Той не е феодален лорд ", сподели той и добави, че Борисов е човек, който в никакъв случай повече няма да е на власт и просто си е стоял у дома.

Политологът добави, че в този момент има политическа конкуренция - едното политическо племе желае да дескредитира другото.

Запитан жертван ли е всеки ход на неуспех, тъй като прокуратурата ще противодейства на държавното управление, той отговори: " Там работят 3500 души, тя не е институция, в която занаятчия е Гешев и има няколко чираци. Не можеш да заклеймиш прокуратурата, това е подправена реторика ".

" Ако министър председателят и Политическа партия имат PR тактика, тя няма да се случи. Tя и при ГЕРБ не стана над 10 година Виждате какво става с ГЕРБ - партия до капсулация. Политическа партия се развива неприятно. Не е работа на премиера да свидетелства против Борисов и Горанов ", добави Аврамов.

" Един хазартен необут е дал показания и стана ясно от очевидците по това дело, че той е прекарал при финансовия министър някакво време. Аз като жител споделям - в случай че приказваш с финансовия министър, или би трябвало да му вземеш пари и да му дадеш. Тоест аз или съм кмет, който желае нещо от него за града си или съм човек, който би трябвало да внася налози. За нас е значимо какви диалози са водени. Това обаче не е ролята на Кирил Петков ", сподели той.

" Като има 5 разновидността за финансиране на България, най-малко един би трябвало да бъде признат. Планът ни още не е утвърден. Ако бъде утвърден юни, би трябвало да започват процедури. Накрая ще сме неспособни да вземем най-големият брой обществени вложения, които Европейски Съюз би ни дал ", посочи политологът.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР