Мисля, че единственото нещо, което може да направи държавата в

...
Мисля, че единственото нещо, което може да направи държавата в
Коментари Харесай

Борисов чу ”Репортери без граници” - прави разпространението на вестници държавно

Мисля, че единственото нещо, което може да направи страната в поддръжка на ”Репортери без граници ” и в поддръжка на свободата на словото, е да не оставяме частници да вършат разпространяване. Затова ще се разпореди на ”Български пощи ” да реализира разпространяването на печатни издания на територията на страната.
Това сподели при започване на днешното държавно съвещание министър председателят Бойко Борисов, съобщи кореспондент на Novini.bg.

" Български пощи " са 100% държавни, имат достъп до всички обитаеми места – по този начин ще подсигуряваме, че всяко издание ще отиде там, където да го прочетат ", съобщи Борисов.

В последния отчет на организацията бе обърнато особено внимание навръх проблемите с разпространяването на печатни издания поради монопола върху тази активност упражняван от сдружения на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски.

.
Снимка: Част от последния отчет на организацията озаглавен " Вестниците, които в никакъв случай не идват "

" Преди няколко дни тук бяха " Репортери без граници ". Внимателно слушах това, което са споделили. Те са споделили, че не са се видели с мен, само че би трябвало да знаят, че тези два дни, когато са били тук, беше Европейският съвет и каквото и предпочитание да имам да се видя с тях, нямам тази физическа опция. ", разяснява още през днешния ден Борисов повода за решението си.

Припомняме, че предходната седмица, след срещата си с президента Румен Радев, за която Фрог писа, представителите на организацията оповестиха, че са получили информация от Министерски съвет за визитата на Борисов отвън страната и се надяват на среща с него при последваща опция. По думите им опитите им за такава не престават към този момент трета година. В последната ранглиста за независимост на словото организацията подрежда България на 111-то място, което я прави последна в Европа по този индикатор.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР