Мисля, че е време държавата, в лицето на изпълнителната и

...
Мисля, че е време държавата, в лицето на изпълнителната и
Коментари Харесай

Главният прокурор смята, че трябва да има още по-радикални мерки заради коронавируса

" Мисля, че е време страната, в лицето на изпълнителната и законодателната власт, да вземе още по-радикали ограничения ". Това сподели основният прокурор Иван Гешев след среща с Националния спешен щаб за битка с ковид.
Главният прокурор даде и образец - прокуратурата е дала рекомендация към РЗИ да спре активността на хотелския бизнес в Банско. " Няма по какъв начин да излезем без стопански вреди. Проблемите са здравето и живота ", уточни целта Иван Гешев. Той категорично акцентира, че това е персоналното му мнение, а други управляващи са виновни, като подсети, че в Европа се затварят зимни курорти, доколкото му е известно.
Засега прокуратурата няма систематизирана статистика за нарушена карантина според новия закон. От Министерство на вътрешните работи обаче споделиха, че има 6 досъдебни производства, като 4 са от София , а основният секретар на Министерство на вътрешните работи предизвести да няма попълване на подправени адреси при връщане от чужбина, тъй като полицията ще успее в последна сметка да откри излъгалите . " Няма да пропуснем никой ", даде обещание обвинител номер едно. Той посочи, че не може единствено с принуда да се преодолее рецесията, само че тя се постанова от време на време.
Изрично основният прокурор изиска смяна на член 326, който касае разпространяването на подправени вести. Той изиска Народното събрание да реши тези проблеми незабавно! Чл. 326 гласи: " Който предава по радио, телефон или по различен метод погрешни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, акцидент или паника, се санкционира с отнемане от независимост до две години. Ако от действието по алинея 1 са настъпили обилни нездравословни последствия, наказването е отнемане от независимост до пет години и санкция от 500 до 2000 хиляди лв. ".
Не можем да си позволим да спрем да работим – основали сме нужната организация за работата на прокуратурата, посочи Гешев. Той благодари на всички лекари, медицински лица, всички държавни чиновници и доброволци, които са на първа линия. " Най-опасното е да се поддадем на суматохата - би трябвало да се оправим като общество и нация, а не като обособени уплашени човеци ", добави Гешев.
Началникът на Националния спешен щаб генерал-майор професор доктор Венцислав Мутафчийски категорично уточни, че работата на правоохранителните органи ще е основна и за карантината – тъй като от ден на ден контактни лица би трябвало да я съблюдават.
Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов също акцентира, че нарушителите няма да спрат единствено поради ковид, като помоли за съпричастност и от жителите, и от медиите, с цел да оказват помощ на полицията. " Бъдете справедливи и призовавайте за повече успокоение ", сподели Иванов.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 16 март "
" Нови заболели от ковид - още образци за висша безнаказаност "
" В Пловдив: Зарази ли с ковид десетки умряла жена, за която още не се знае от какво? "
" Коронавирусът провокира нови и нови ограничения в Европа и по света "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР