Мисля, че дипломата на Иван Гешев е легитимна. Многократно е

...
Мисля, че дипломата на Иван Гешев е легитимна. Многократно е
Коментари Харесай

Даниела Машева: Дипломата на Гешев е легитимна, проверявана е многократно |

„ Мисля, че дипломата на Иван Гешев е законна. Многократно е проверявана тази тапия. Смятате ли, че това висше образователно заведение (Академията на МВР) не е акредитирано да издава такива дипломи. Много юристи и нотариуси имат дипломи оттова, какво ще се случи с тях и с техните актове? “, съобщи заместникът на основния прокурор при Върховна касационна прокуратура Даниела Машева в предаването „ Тази заран “ във връзка информация, че дипломата на основния прокурор може да не е постоянно издадена.

Че ще попита МОН дали дипломата по право на Иван Гешев, издадена от Академията на Министерство на вътрешните работи, е постоянна, разгласи и депутатът Татяна Дончева.

Според Даниела Машева тематиката за дипломата на основния прокурор се повдига в обществото поради несполучливата процедура по неговото премахване във Висш съдебен съвет.

Що се отнася до процедурата, гласуването сподели, че болшинството във Висш съдебен съвет одобри, че министърът не е от кръга лица, които могат да откриват процедура за освобождение на основния прокурор, коментира Машева. Според нея гласуването не е показвало отношение към Гешев, а към легитимността на сигнала, тъй че не може да се каже, че осем души са дали своят вот за неговото премахване.

" Просто някои сътрудници застъпиха разнообразни тези ", добави Машева. 

" Сега съществуващите законови разпореждания са безусловно ясни. Споделям позицията на болшинството, която отхвърли разглеждането на сигнала. Тази процедура би трябвало да бъде обвързана с процедура за дисциплинарно произвеждане против основния прокурор. Право да внасят предложение на избор на основен прокурор имат трима членове на Висш съдебен съвет и министъра на правораздаването. За отстраняването му могат да внесат искане трима души от прокурорската гилдия и петима от пленума от Висш съдебен съвет ", съобщи Машева.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР