Мислите и чувствата, записани в дневника на 12-годишна украинска бежанка

...
Мислите и чувствата, записани в дневника на 12-годишна украинска бежанка
Коментари Харесай

Вижте украинската Ане Франк, дневникът й скоро ще бъде издаден

Мислите и възприятията, записани в дневника на 12-годишна украинска бежанка от войната в Украйна ще бъдат оповестени през есента. Книгата на Йева Скалитеска носи заглавието " Не знаеш какво е войната: Дневникът на едно младо момиче от Украйна “, оповестява Асошиейтед прес.

Издателство " Юниън Скуер енд Къмпани “ (Union Square&Co) ще пусне книгата на 25 октомври.

" Всеки знае какво значи думата " война “, само че на процедура никой не знае какво в действителност съставлява тази дума. Искам светът да знае какво сме претърпели “, споделя Скалитеска.

Дневникът започва с отбелязването на нейния дванадесети рожден ден, малко преди руснаците да атакуван Украйна на 24 февруари, написа Българска телеграфна агенция. Йева живее в Харков с баба си, когато стартира бомбардировката. Родителите й се разделят още когато тя е бебе и е отгледана от баба си. 

" Тя разказва бомбардировките, които претърпяват, до момента в който се укриват подземен, и обезвереното им пътешестване до Западна Украйна. Споделя объркването си защо руснаците биха ги нападнали, защото тя приказва съветски и съблюдава доста от техните традиции “, споделят от " Юниън Скуер енд Къмпани “.

" След безкрайните пътувания с трен и нескончаем престой в претъпкан бежански център в Унгария, тъй като няколко страни в Европа отхвърлят да ги одобряват, Йева и нейната обичана баба в последна сметка намират убежище в Дъблин, където тя самоуверено стартира да гради нов живот, надявайки се да се върне вкъщи един ден “, прибавят издателите.

От " Юниън Скуер енд Къмпани “ ще дарят част от приходите на бежанските организации в Украйна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР