Мисията струва над 1 милиард долара Индия обяви четиричленния екипаж

...
Мисията струва над 1 милиард долара Индия обяви четиричленния екипаж
Коментари Харесай

Индия обяви екипажът на първия ѝ космически кораб

Мисията коства над 1 милиард $
Индия разгласи четиричленния екипаж на галактическата задача " Гаганян ", заяви Ройтерс. Страната ще стане четвъртата в света с пилотирана задача, предава Българска телеграфна агенция.

Преди няколко месеца Индия съумя да реализира историческо кацане наоколо до лунния Южен полюс.

" Гагнян " значи " небесен транспортен съд " на хинди. Това е първата задача от този вид в Индия. Цената ще надмине 90 милиарда рупии (1,1 милиард долара). Това включва изстрелването на капсула с екипаж през идната година в орбита на 400 км разстояние и връщането на Земята в региона на Индийския океан.

Министър-председателят Нарендра Моди разгласи четиримата астронавти в галактическия център в Тируванантапурам, щата Керала. Всички те са офицери от военновъздушните сили. Събитието беше първата поява на астронавтите след месеци подготовка за задачата.

Н. Балакришнан Нер, Аджид Кришнан, Ангад Пратап и Шубаншу Шикла са четиримата офицери, се споделя в държавното изказване.

Засега не е ясно по кое време астронавтите ще полетят в космоса.

" Гаганян " е историческо достижение за Индия, гласи изказване на Моди в обществената мрежа Екс, идвайки четири десетилетия откакто Ракеш Шарма стана първият индиец, летял в космоса в границите на руска задача.

Времето е наше, сподели Моди пред галактическите специалисти.

Досега единствено Съединени американски щати, Русия и Китай са изпращали свои екипажи в космоса. Астронавти от над трийсет страни са летели в космоса в границите на американски или съветски задачи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР