Мисията на международния валутен фонд (МВФ) в Турция предупреди, че

...
Мисията на международния валутен фонд (МВФ) в Турция предупреди, че
Коментари Харесай

МВФ: Турската икономика може да прегрее

Мисията на интернационалния валутен фонд (МВФ) в Турция предизвести, че турската стопанска система е застрашена от прегряване заради бързото възобновяване и прикани към парично и финансово стягане, предава БГНЕС.
Заключението на МВФ за задачата означи, че след закъснение на интензивността през 2016 година икономическият напредък на Турция се възвърне внезапно предходната година благодарение на политически тласъци и удобни външни условия, заяви " Хюриет дейли нюз ".

" Такава е силата на възобновяване, че в този момент стопанската система е изправена пред признаци на прегряване: позитивна разлика в производството, инфлация, която е доста над задачата, и по-голям недостиг по настоящата сметка ", се споделя в изказването. Това усилва евентуалното излагане на Турция на изменящите се световни условия и акцентира нуждата от справяне с уязвимите места, прибавя анализът. За да се понижат вътрешните и външните неравновесия, личният състав на МВФ предложи " рекалибрирана композиция от политики - по-нататъшно стягане на паричната политика, както и деликатно ръководство на фискалната и квази-фискалната политика ".

„ Политиките за макроравнище би трябвало да бъдат съсредоточени напълно върху поддържането на финансова непоклатимост и съответни буфери. Целевото използване на структурната промяна ще поддържа растежа ", се споделя в изказването. Растежът се прави оценка на към 7% през 2017 година, което е доста над капацитета. " В резултат на това разликата в производството в този момент наподобява позитивна, със признаци на обвързваните с това несъответствия. Под базовата линия на личния състав растежът се чака да доближи 4% тази година, което частично отразява по-слабия политически подтик. " Инфлацията е доста над задачата и се чака тя да остане без в допълнение поправяне на политиката съгласно МВФ.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР