Мисията на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) пристигна за

...
Мисията на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) пристигна за
Коментари Харесай

Мисията на МААЕ пристигна в Запорожката АЕЦ

Мисията на Международната организация за атомна сила (МААЕ) дойде за ревизия на Запорожката АЕЦ . Това заяви в четвъртък районната телевизия " ЗА ТВ ", представена от ТАСС.

По-рано Владимир Рогов, представител ана съветската окупационна администрация в завзетата от Русия част на Запорожка област, сподели в своя канал в Телеграм, че задачата на МААЕ е минала контролно-пропускателния пункт във " Василевка и девет бели джипа с членове на делегацията са отишли ​​в Енергодар.

Украинската компания Енергоатом също потърди , че задачата е пристигнала в атомната електроцентрала.

Мисията на МААЕ ще оцени физическите вреди, нанесени на станцията, ще дефинира работоспособността на системите за сигурност и сигурност на оборудването. Специалистите ще би трябвало да оценят и изискванията на работа на личния състав и да подхващат незабавни ограничения за обезпечаване сигурността на централата.

Експертите, оглавяванни от шефа на Агенцията Рафаел Гроси, откакто самият Гроси във вторник. На срещата Зеленски изрази предпочитание задачата освен да откри какво е положението на централата, само че да изиска от Русия да изтегли войските си от нея и площадката й да бъде оповестена за демилитаризирана зона. По-рано той, че излага Европа на риск от нуклеарна злополука.

Сутринта централата още веднъж беше обстрелвана и, откакто се задейства автоматизираната му отбрана.

От " Енергоатом " прибавиха, че " енергоблок №6 продължава да работи в енергийната система на Украйна " и доставя електрическа енергия за личните потребности на централата.

От своя страна Русия упрекна Украйна , че към 06:00 ч. сутринта украински войски в две диверсионни групи до 60 души със седем лодки са дебаркирали на брега на Каховския язовир, на три километра североизточно от Запорожката атомна електроцентрала и са се пробвали да завладяват централата ", съобщи съветското министерство на защитата, като добави, че съветските въоръжени сили са подхванали ограничения за заличаване на съперника, в това число благодарение на авиация.

Запорожката АЕЦ е под контрола на съветските военни от началото на март. Според " Енергоатом ". Това се удостоверява и от личния състав, работещ там, съгласно Би Би Си.

През последния месец станцията постоянно е обект на обстрел, в който
 Москва ще подсигурява сигурността на задачата на МААЕ до Запорожката АЕЦ
Москва ще подсигурява сигурността на задачата на МААЕ до Запорожката АЕЦ

Г-7 приветства визитата на нуклеарния наблюдаващ на Организация на обединените нации в централата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР