Мисията на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) пристигна днес

...
Мисията на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) пристигна днес
Коментари Харесай

Мисията на МААЕ пристигна в Запорожката АЕЦ

Мисията на Международната организация за атомна сила (МААЕ) дойде през днешния ден в Запорожката АЕЦ в Югоизточна Украйна, предадоха международните организации, като се позоваха на свои публицисти на място.

Екипът, ръководен персонално от генералния шеф на МААЕ Рафаел Гроси, пристигна с огромен ескорт. На място има съществено наличие на съветски бойци, сподели кореспондент на Ройтерс.

Пристигането на задачата се забави поради известия за сражения към най-голямата атомна електроцентрала в Европа, която е следена от Русия от март, отбелязва Ройтерс.

Руските медии, базирайки се на свои репортери, също оповестиха за идването на задачата.

На 8 май в къща в село Улянково, покрай Москва, беше намерено тялото на някогашния топ управител на " Лукойл " Александър Суботин. Според проверяващите повода за гибелта е сърдечна непълнота. 

В началото на март бордът на шефовете на " Лукойл " обществено прикани за преустановяване на " въоръжения спор " в Украйна. В известието на компанията се показва " угриженост по отношение на продължаващите трагични събития в Украйна и най-дълбоко състрадание към всички наранени от тази покруса ".

В задачата участваха 14 интернационалните специалисти. Мисията се управлява от генералния шеф на МААЕ Рафаел Гроси.

Тази заран съветските медии и военното министерство в Москва оповестиха, че съветските сили са унищожили украински десант в региона на централата. 

Киев пък упрекна Русия, че се пробва да осуети визитата на задачата на МААЕ, като симулира военни дейности в Енергодар и обстрелва региона покрай ЗАЕЦ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР