Мисията на израелския стартъп Спейс АйЕл “Берешийт е успяла да

...
Мисията на израелския стартъп Спейс АйЕл “Берешийт е успяла да
Коментари Харесай

Израелската мисия Берешийт засне Земята, пътувайки към Луната

Мисията на израелския стартъп Спейс АйЕл “Берешийт ” е съумяла да снима страхотна фотография на Земята, до момента в който пътува към Луната, заяви в Туитър Йоав Ландсман, един от учените, работещи по плана. 

Според Ландсман фотографията е била направена на 3-ти март, когато “Берешийт ” се намирал на 37 600 километра от планетата ни. Освен Земята, вижда се част от корпуса на спускаемия уред, знамето на Израел и надпис “Малка страна, огромни фантазии ”. 

Напомням на читателите, че задача “Берешийт ” бе изстреляна на 22-ри февруари тази година от галактическия център Кейп Канаверал във Флорида с американска ракета “Фолкън 9 ”. Това бе първата спускаема лунна експедиция, която излетя от територията на Съединени американски щати след приключването на пилотираната лунна задача “Аполо 17 ” през декември 1972-ра година. 

Никога до момента частна организация не е постигала меко кацане на Луната. Затова израелският стартъп получава помощ от страна на Израелската галактическа организация и НАСА. Американската организация е осигурила на екипа фотоси на мястото на кацане и е предоставила антените си за далечни връзки. Също по този начин на борда на “Берешийт ” е инсталиран американски лазерен отражател по сходство на отражателите, доставени на повърхността на Луната по време на пилотираната лунна стратегия “Аполо ” в интервала 1969-1972 година

Спускането на “Берешийт ” на Луната е планувано за 11-ти април и в случай че то е сполучливо, Израел ще се трансформира в четвъртата страна след Съюз на съветските социалистически републики, Съединени американски щати и Китай, постигнала меко кацане на естествения ни сателит.

  

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР