Мисия Завръщане в България от военна Украйна. Такава е задачата

...
Мисия Завръщане в България от военна Украйна. Такава е задачата
Коментари Харесай

Двама български треньори се надяват да напуснат Украйна утре

Мисия " Завръщане в България от военна Украйна ". Такава е задачата пред българските волейболни треньори – Владимир Орлов и Евгени Ранчински, които ще се опитат да изоставен страната допустимо най-скоро. Орлов беше треньор на пловдивските волейболни тимове Марица и Локомотив.

Орлов научава за настъпилите военни дейности в Украйна до момента в който пътува със своя тим – " Прометей “, към град Городок. Заради изключителното състояние, шампионатът за Купата на Украйна е анулиран, а българският треньор се пробва да се завърне вкъщи.

" Първо би трябвало да се приберем в нашия град, в който се базира тимът - Днипро. В случая не е толкоз елементарно, защото има построени КПП-та сред огромните градове и има си и забрани за някои пътувания. Като пътувахме сред градовете, видяхме 2-3 колони военни, които се придвижваха в другата посока. В града, в който се намираме - Виница, не виждаме някаква техника, а и стоим главно в хотела. ", споделя пред bTV някогашният селекционер на женския народен тим на Украйна.

" Трябваше да изминем 13 часа път. Понеже в 20:00 ч. се прекъсват всички междуградски пътувания по отношение на комендантски час, се наложи да нощуваме тук, с цел да продължим. Това ни е първи стадий. Целият тим: 20-ина индивида сме плюс двама водачи. Всички дружно сме тук, групово сме настанени. Всички живи и здрави, в положително положение на духа, защото рефлектират тези неща, които се случват в Украйна. Все отново мъжки е колективът, приема го по-твърдо всичко, което става. Всеки един човек е обезпокоен от тази обстановка, тъй като едно обикновено положение на човешкия организъм е да се намира в мир и успокоение. В случая – това не е по този начин. "

" Всички схващат какво се случва. Ние нищо не можем да създадем. Това не е боязън, по-скоро е терзание за общия декор – върху хората, който се отразява. Днес видяхме по пътища много коли, които излизат от градовете, едни тапи. По-големи опашки по бензиностанции, при банкомати. Естествено, че тази обстановка е напрегната и не е приятна за един естествен човек. "

В Украйна Орлов е дружно с различен българин – кондиционния треньор Евгени Ранчински. Родният тандем има намерение да напусне страната още на следващия ден.

" Всички наши другари и родственици желаят да се върнем час по-скоро, само че ние сме с вързани ръце. В момента се подчиняваме на разпореждания и на военното състояние в страната. Ако е неразрешено напредване и не можем да минем през контролно-пропусквателен пункт, естествено, че ще останем тук. Другият вид е да се обадим на българското посолство в Киев, в Одеса, в Харков. Нашата страна провежда прибиране на български жители. Но това към този момент е последното, което можем да използваме като вид. "

" Няма напрежение в града. Дай Боже и да го няма! В цялата Украйна има една нерешителност, едно недоумение. Един дребен безпорядък в главите на хората. Човек е обикновено да се тормози и в подобен миг прави неща, които в никакъв случай не би направил. Това е припряност. Черпим информация, както и вие в България – от другари, от медиите. Никой не е вярвал, никой не го е желал и никой не счита, че може да му се случат тези неща. Ние се явяваме част от история на човечеството, на Украйна, на Русия и на околните страни. Абсолютно спокойни сме. Ние сме измежду другари, ние сме измежду наш тим. Ние сме всички дружно и дружно ще излезем от тази обстановка. "

" Няма да е елементарно, само че нямаме и много-много избор какво да създадем. Ограничени сме откъм придвижване, тъй като сме с тим и с клубни рейсове. Първо би трябвало да се приберем до града, в който живеем, и оттова към този момент, според ограниченията и наредбите, които се издават, ще забележим какъв е най-удачният вид да се приберем за България. ", споделя Ранчински.

" Не мисля, че ще бъде доста безпрепятствено, само че се надявам, че ще ни схванат и ще ни влязат в състояние. Ние въпреки всичко се опитваме да се приберем, а не да водиме война или да вършим нещо. Може да има негладки моменти. Със сигурност! ", добавя кондиционният треньор, който работи с Орлов и в родния Марица.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР