Миряни споделиха с варненския депутат Нели Петрова идеята за изграждането

...
Миряни споделиха с варненския депутат Нели Петрова идеята за изграждането
Коментари Харесай

Строят нова църква в центъра на Варна

Миряни споделиха с варненския народен представител Нели Петрова концепцията за построяването на дребна черква сред улиците " Феликс Каниц ", " Любен Каравелов " и " Цани Гинчев " в морската столица. Православният храм ще носи името " Св. Иван Рилски ", оповестява Дарик.

" След години старания и с безкористната помощ на експерти за архитектурния план към този момент разполагаме с позволение за градеж и търсим средства за градежа на църквата ", описаха основателите.

Нели Петрова поддържа идеите и обясни опциите посредством дирекция " Вероизповедания " да се финансират поправки и строителство на храмове.

Граждани потърсиха съдействието на депутата от ГЕРБ и за построяването метох към манастира " Рождество на пресвета Богородица " във Варна. От църковното настоятелство на манастира, издигнат преди към 25 години в местността Сотира, сигнализираха и за нуждата да се построи подпорна стена в парцела, който попада в зона с установени свличания в резултат на ерозионни процеси.

" Имаме подготвен план за укрепването, за който събираме средства. На положителната воля на донори разчитаме и за строителството на женски метох, за който към този момент сме във фаза на капиталово планиране ", изясни отец Димитър.

В рамките на приемния ден на народния представител бяха сложени и въпроси, свързани с имотни проблеми. Коментиран бе също казусът с " ало измамите ", чиито жертви най-често стават доверчиви възрастни хора.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР