Миряни се организират за протест в неделния ден в знак

...
Миряни се организират за протест в неделния ден в знак
Коментари Харесай

Миряни, посещаващи руската църква, излизат на протест срещу затварянето ѝ

Миряни се провеждат за митинг в неделния ден в символ на противоречие със засилващото се опълчване на страните на България и Русия, към този момент даже на православно равнище. Гражданското неодобрение е обявено с начален час 10:00 ч., а събитието е оповестено в обществените мрежи, оповестява " Фокус ".

Някои насочат молебствия към рукия светец Серафим: " Свети Серафиме, дядо епископ, моли Бога за нас - неверните! Защити ни! ", беше написал някой в петък вечерта на една от бележките, съпроводени с цветя, сложени до катинара на затворената за гости врата на църквата.

Обичайно в криптата ѝ доста от посетителите оставяха до саркофага на св. Серафим листчета хартия с изписани техни стремежи, вярвайки, че те ще се осъществен.

Направи усещане, че духовниците от затворилия до второ разпореждане на посланика на Руската федерация Елеонора Митрофанова храм, бяха оставили празни бележки и писалки пред оградата, които нормално дават долу - в приземния етаж на храма - до мощите на св. Серафим.

Липсата на достъп до Руската черква е по отношение на решението за експулсиране на настоятеля ѝ архимандрит Васиан и още един духовник от РПЦ поради шпионска активност, несъвместима с духовният им статут.

Припомняме, в четвъртък със заповед на ръководителя на Държавна организация " Национална сигурност " бяха наложени насилствени административни ограничения " експулсиране ", " лишаване правото на престояване " и " възбрана за влизане в Република България " за интервал от пет години на един съветски жител и на двамата свещеници, които са жители на Беларус, само че принадлежат към Руската православна черква. Мерките са наложени по отношение на осъществявана от тях активност, ориентирана против националната сигурност и ползите на Република България.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР