Мирослав Марчек (в центъра) си призна вината за убийството на

...
Мирослав Марчек (в центъра) си призна вината за убийството на
Коментари Харесай

Кратки новини

Мирослав Марчек (в центъра) си призна виновността за убийството на словашкия проверяващ публицист Ян Куциак и годеницата му през 2018 година В словашкия град Пежинок тече правосъдният развой против четири лица, заподозряни в убийството. Други двама обвинени обявиха, че са почтени. Единият от тях е предприемачът Мариан Кочнер. Четвъртият обвинен не направи изказване на съвещанието в понеделник

Валенса прикани Полша да предложения Путин

Варшава би трябвало да предложения Владимир Путин за празника на 75-та годишнина от освобождението на концлагеристите от нацисткия лагер в Освиенцим, съобщи някогашният президент на Полша Лех Валенса, представен от портал Onet. Точно руснаците са освободители на концлагера, " това е историческата истина, и никой не може да я промени ", съобщи полският политик.

Австрия отхвърля глобите на Съединени американски щати

Външният министър Александър Шаленберг разкритикува глобите на Съединени американски щати против построяването на " Северен поток-2 ". В изявление за вестник " Ди пресе " той съобщи, че страната му отхвърля екстериториалното деяние на глобите. По думите му газопроводът ще диверсифицира енергоснабдяването на Европа, която има други ползи, а не шистовия газ на Съединени американски щати.

Корупцията в Хърватия стартира от класната стая

Корупцията в хърватското общество стартира още в учебно заведение, където са хвалени като " герои " децата, които лъжат на изпити. Това съобщи на конференция президентът Колинда Грабар-Китарович, която се отдръпва през февруари след загубата президентски избори. По думите й корупционните практики стартират в класната стая. Тези, които се оправят добре, постоянно са описвани като " зубари ", до момента в който " тези, които се приготвят да излъжат на изпита, са герои ", разяснява тя.

Новото испанско държавно управление постави клетва

Новото испанско държавно управление постави клетва и встъпи в служба, предадоха медиите. Министрите се заклеха в наличието на испанския крал Фелипе Шести. Това е първото съдружно държавно управление в Испания от 1978 година То е формирано от социалистическата партия на премиера Педро Санчес и крайнолявата " Унидас Подемос ", чийто водач Пабло Иглесиас ще бъде един от четиримата вицепремиери.

В Гибралтар е задържана тайфа трафиканти

50-членна тайфа за трафик на мигранти в Европа бе разрушена от полицията в Гибралтар. Пришълците получавали подправени английски туристически визи. Бандата вземала по 8000 евро на човек и спечелила над 1 милион евро. Над 130 души са пристигнали със съдействието й от Мароко в Испания и други европейски страни.


Жители на филипинския град Агонсийо се придвижват из улиците, покрити с пепел, изхвърлена в неделя от вулкана Таало. Започнала е евакуация на три градчета с население над 80 000 души. Затворено е летището на столицата Манила. Властите предизвестиха, че вулкан покрай столицата може да изригне всеки момент
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР