Мирослав Кочев е новият Главен финансов директор на Дженерали Застраховане

...
Мирослав Кочев е новият Главен финансов директор на Дженерали Застраховане
Коментари Харесай

Мирослав Кочев е новият финансов директор на “Дженерали Застраховане

Мирослав Кочев е новият Главен финансов шеф на " Дженерали Застраховане " АД. Той наследява позицията от Жанета Джамбазка, като смяната влезе в действие от 1 октомври 2023 година Успоредно с тази роля, той се причислява към Управителния съвет на сдружението.

Мениджърът има дълготраен опит в областта на финансите. Той става част от екипа на " Дженерали Застраховане " АД през 2014 година като шеф на отдел " Отчети и вложения ". Четири години по-късно е определен за шеф " Управление на риска " в компанията, като заемаше тази служба до момента.

Като част от екипа на " Дженерали Застраховане ", Мирослав Кочев има основна роля в редица стратегически финансови планове, в това число въвеждането на рамката Платежоспособност II в региона на оценяването на активи и основаването на системата за ръководство на риска и ръководството на капитала. Преди 2014 година развива професионалните си умения в областта на финансите и одита в екипа на KPMG България.

Новият основен финансов шеф на  " Дженерали Застраховане " има магистърска степен по " Макроикономика " от Софийски университет " Св. Климент Охридски ". През 2022 година приключва mini-MBA програмата " Актюери на бъдещето " на MIB Trieste School of Management. Член е на Асоциацията на сертифицираните счетоводители (ACCA) от 2016 година

" Благодарен съм за гласуваното доверие и за опцията, като съм подготвен да работя за оправянето с идните провокации! Това, че сме част от интернационална група с над 190-години опит в лицето на Generali, ми дава убеденост, че дружно с целия екип на компанията ще продължим да насочваме напъните си към постигането на стратегическите ни цели, както и за гарантирането на положителни резултати за всичките ни заинтригувани страни ", разяснява Кочев.

След назначението на Мирослав Кочев на поста Главен финансов шеф, Жанета Джамбазка ще продължи да извършва функционалността на член на Управителния съвет на " Дженерали Застраховане " АД и " Джи Пи Презастраховане " АД до началото на 2024 година

Тя има дълготраен опит в застрахователния бранш, като нейният професионален път в бранша стартира през 1988 година От 2015 година до момента тя заемаше длъжността Главен финансов шеф на " Дженерали Застраховане " АД, като в този интервал тя имаше значим принос за постоянните финансови резултати на компанията и постигането на редица триумфи във финансовата сфера.

Преди това кариерата ѝ минава през ЗАД " Виктория ", където е Изпълнителен шеф и зам.-председател на Управителния съвет на сдружението. През 2016 година Жанета Джамбазка е победител в влиятелния конкурс CFO на годината в категория " Стратегия за развиване на финансовата функционалност ".

" Удовлетворена съм от постигнатото през годините - " Дженерали Застраховане " е финансово постоянна компания с отлични резултати и капацитет за реализиране на стратегическите си цели в бъдеще. Благодарна съм за доверието, поддръжката и уважението на екипа си и на сътрудниците, с които работихме дружно през годините. Пожелавам на Мирослав Кочев сполучливо да преодолява провокациите и имам вяра, че с качествата, които има, ще бъде сполучлив Главен финансов шеф ", съобщи от своя страна Жанета Джамбазка.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР