Мирно шествие в подкрепа на момичето, което бе жестоко нарязано

...
Мирно шествие в подкрепа на момичето, което бе жестоко нарязано
Коментари Харесай

Старозагорци се събират пред съда, пуснал на свобода Галин

Мирно шествие в поддръжка на момичето, което бе грубо нарязано с макетното ножче от своя другар провеждат в Стара Загора.

Проявата бе подкрепена и от кмета на града Живко Тодоров, който също ще се включи в проявата. " Стига толкоз! Като жители би трябвало да покажем, че сред нас няма място за сходни прояви! ", съобщи старозагорският кмет.

Шествието ще се организира в понеделник от 18:00ч., като ще стартира от Съдебната палата и ще продължи в посока общината и по-късно по бул. " Цар Симеон Велики ".

Апелът е проявата да стане национална и хората в други градове също да излязат на шествие пред Съдебните покои в своето обитаемо място.

" Посегателството е над локално момиче, само че казусът е народен. Затова приканвам и хората от другите градове, който има предпочитание, който приема персонално случилото се и желае обективна присъда за подобен вид закононарушения, излезте пред Съдебната палата и във вашия град. Нека има публичност, дано създадем каквото можем, с цел да спасим нечия друга щерка от същата орис ", пишат хора във Facebook.

Обезобразеното 18-годишното момиче е с 400 шева и е безмълвно от месец, оповестиха нейните родители. Окръжният арбитър по въззивното частно наказатателно дело е Татяна Гьонева Коева от Окръжния съд в Стара Загора. Тя е намерила породеното обезобразяване на момичето за " лека телесна щета “.

Предполагаемият причинител е нейният 26-годишен другар, който е бил арестуван за 72 часа, а по-късно е пуснат на независимост.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР