Мирните преговори между и Палестина могат да бъдат възобновени само

...
Мирните преговори между и Палестина могат да бъдат възобновени само
Коментари Харесай

Блинкен: Преговори за Близкия изток могат да се проведат след специална подготовка

Мирните договаряния сред и Палестина могат да бъдат обновени единствено откакто е осъществена обширна подготвителна работа, с цел да се сътвори най-малко известно доверие на страните в спора посред им. Това мнение изрази в изявление за Канал 12 на израелската телевизия държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, който е на обиколка в Близкия изток. Стенограмата на това изявление бе публикувана във Вашингтон от пресслужбата на Държавния департамент на Съединени американски щати, оповестява ТАСС, представена от БГНЕС.
" Вярвам, че би трябвало да се свърши доста работа още веднъж, с цел да се опитаме да възстановим някакъв тип доверие, да се опитаме да създадем някакви условия и атмосфера, при които да бъде допустимо да взаимодействаме още веднъж по логичен метод в две страни ", сподели ръководителят на американския дипломацията сподели. Той отговори на въпроса дали скоро ще бъде изработен опит за възкръсване на палестинскоо-израелския кротичък развой.
 Блинкен: Решението за две страни е единственият излаз Блинкен: Решението за две страни е единственият излаз
Американският държавен секретар Антъни Блинкен съобщи през днешния ден, че Вашингтон поддържа решение за две страни в разрешаването на спора ме...
„ Не по-малко значимо обаче е, че ние продължаваме да имаме вяра твърдо в следното: решението на казуса за две страни е освен най-хубавият метод, само че може би единственият метод в действителност да подсигуряваме, че Израел има бъдеще, което е несъмнено и демократично като еврейската страна, а палестинците - страната, на която имат право ", сподели ръководителят на американското външно министерство.
Израел носи " спомагателна тежест " като народна власт за попречване на палестински цивилни жертви от военни интервенции, сподели Блинкен.
Ръководителят на американското външно министерство увери, че Съединени американски щати оказват и ще продължат да дават на Израел цялата нужна военна помощ. " Президентът Байдън беше доста явен по този въпрос. И нееднократно. Ние сме ангажирани да пазим Израел в сигурност. Ние се уверяваме, че Израел има средства да се отбрани. И изключително когато нещо като Израел оцеля в последния няколко седмици - набези от терористична група, безсистемно нахлуване против цивилни. Искаме Израел да има средствата да взе участие в подобен спор ", сподели Блинкен.
„ В същото време, акцентира главата на американската дипломация, мисля, че Израел като народна власт носи спомагателна тежест, с цел да подсигурява, че когато се пази, пази своите жители и прави всичко допустимо да заобикаля загуби измежду мирното палестинско население, като свеждат до най-малко вредата за тези, които са попаднали в кръстосания огън ". В тази връзка Блинкен е помолен да обясни дали от негова позиция Израел е взел всички нужни ограничения от този тип. " Вярвам, че Израел е подхванал доста значими стъпки, с цел да обезпечи това. Ние обаче, знаем също, че мъже, дами и деца са били убити и от двете страни ", отговори държавният секретар на Съединени американски щати./ БГНЕС
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР