Мирни протести против договора от Преспа и против правителството се

...
Мирни протести против договора от Преспа и против правителството се
Коментари Харесай

Стотици протестираха в Солун против договора за името

Мирни митинги срещу контракта от Преспа и срещу държавното управление се състояха нощес в Солун и в градовете Ханя и Ираклио на гръцкия остров Крит, заяви македонската организация МИА, представена от Българска телеграфна агенция.
Над 500 души, съгласно локалните медии, са протестирали нощес в центъра на Солун срещу контракта от Преспа сред Македония и Гърция за смяна на името на Република Македония в Република Северна Македония.
С афиш "Ципрас, изменник, подай си оставката ", лозунги срещу държавното управление и скандирайки "Македония е гръцка ", стачкуващите в Солун се събраха пред паметника на Александър Велики и продължиха с шествие по улиците като минаха пред офисите на партиите СИРИЗА и Независими гърци.
Както в Солун, при строги ограничения за сигурност и с съвсем идентични послания към държавното управление и по отношение на контракта от Преспа през вчерашния ден имаше митинги и на гръцкия остров Крит. Демонстрантите викаха "Македония е гръцка " и с голямо гръцко знаме организираха шествие по улиците на град Ханя. Чрез обществените мрежи за през днешния ден е плануван нов митинг в Солун, а също и във Вергина.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР