Миризмата на огън от горския пожар, който избухна на 50

...
Миризмата на огън от горския пожар, който избухна на 50
Коментари Харесай

Пожарът в Германия приближава Берлин

Миризмата на огън от горския пожар , който избухна на 50 километра от Берлин, доближи централните райони на немската столица, заяви ТАСС. Както градската полиция заяви в Туитър, получени са доста позвънявания от разтревожени поданици, събудени от миризмата, съобщи БГНЕС.

Най-напред димът се е усетил в ранните утринни часове в южните и централните квартали на столицата. Властите предложиха жителите на Берлин и Потсдам да затворят прозорците и вратите си.
 пожар БГНЕС
Междувременно към 300 пожарникари не престават да се борят с огъня, пробвайки се да предотвратят разпространяването му в град Тройенбрицен (федерална провинция Бранденбург). Според вестник Билд в гасенето са се присъединили булдозери и хеликоптери. През нощта управляващите са евакуирали към 600 души - жителите на Тифенбрунен, Клаусдорф и Фронсдорф - предградията на Тройенбрицен.
 пожар БГНЕС-->
Горският пожар избухна в четвъртък към 12:30 локално време на 50 километра югозападно от столицата на Германия. Огънят се популяризира бързо вследствие на извънредно топлото време и вятъра , като от 5 хектара през нощта доближи до 300 хектара. Горят гори на територия, сравнима с повърхност от 400 футболни стадиони.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР