Миризливо изпитание за работещите в Българската агенция за безопасност на

...
Миризливо изпитание за работещите в Българската агенция за безопасност на
Коментари Харесай

СМРАД: Заляха БАБХ с фекалии заради убита бременна кобила

Миризливо тестване за работещите в Българската организация за сигурност на храните. Протестиращи заляха през днешния ден по обяд входната врата на организацията с оборски тор в символ на митинг против евтаназирана бременна кобила в монтанско село преди седмица.

Бременната кобила Преслава в село Разград беше умъртвена поради позитивна проба за заболяване - инфекциозна анемия при конете. Цялото село тогава се подвигна на митинг в отбрана на кончето и бяха взети втори проби.

Болестта е заразна и се придвижва от мухите, които живеят към добитъка.

Хората от селото споделиха тогава, че животното няма никакви признаци. Странното съгласно тях е, че в случай че има такова заболяване, от Българската организация за сигурност на храните го афишират на уеб страницата си.



Резултатите са излезли предишния понеделник и в сряда БАБХ в компанията на внушителна въоръжена защита е извела кончето и го е умъртвила.

Собственикът на кобилата заведе дело против заповедта за евтаназия.



През 2018 година сходен проблем с бременната крава Пенка също закупи известност, само че славата ѝ излезе и от рамките на страната ни. Без да желае животното се озовало на сръбска територия, където прекарва две седмици.

Когато притежателят ѝ Иван Харалампиев се опита да го върне назад, управляващите желаеха да бъде умъртвено, защото е било на територията на страна отвън Европейски Съюз и може да придвижва заболявания. Случаят обаче трогна хиляди във Фейсбук, както и международните медии, и се поде огромна акция за помилването ѝ. Случаят стигна чак до Екологичен потенциал, а в акцията за това да остане жива се включи и сър Пол Макартни. След редица проби ветеринарните управляващи у нас въпреки всичко потвърдиха, че Пенка е здрава.





Преслава нямаше шанса на Пенка...
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР