Мирела Рахнева - име, които днес сте прочели поне веднъж,

...
Мирела Рахнева - име, които днес сте прочели поне веднъж,
Коментари Харесай

Мирела от Русе, която прави рекорди за Канада, а майка ѝ я гледа от небето


Мирела Рахнева - име, които през днешния ден сте прочели най-малко един път, нали? Тя е родена в Русе през 1988 година, а през днешния ден (11 февруари) записа връх по олимпийското трасе в скелетона. На гърдите ѝ обаче не е българското знаме, а това на Канада.

Спортистката живее оттатък океана от 1997 година насам. Емигрира в Отава дружно с майка си Валентина, която е лекоатлетка, и татко си Кирил, който се занимава с гимнастика.
View this post on Instagram




Така стартира животът на Мирела, наричана Мими, в Канада. Подтиквана от родителите си, тя се занимава с разнообразни спортове. Пред медии оттатък Океана тя споделя, че татко я е насърчавал, рисувайки 100-метрова писта по велоалеята пред дома им, с цел да може да бяга като мама.

В колежа Рахнева тренира ръгби и даже влиза в отбора, който пази достойнството на образователното заведение. Същевременно тя се занимава с бобслей и скелетон.
View this post on Instagram




Последното става нейна кариера през 2012 година, когато взе участие в първото съревнование. През 2016 година тя към този момент е част от националната селекция на Канада. Рахнева има една победа за Световната купа по скелетон в Санкт Мориц, едно второ място в Иглс, както и бронз от Лейк Плесид и Винтерберг, всички те през сезон 2016/17, когато се подрежда трета в генералното класиране. През идващия сезон тя става трета в Иглс.
View this post on Instagram




През 2018 година Мирела прави дебют на зимни олимпийски игри в Пьонгчанг. Тя приключва на 12-то място, само че в Канада се трансформира в звезда поради персоналната си история. Майката на Мими си отпътува от този свят след дълга 17-годишна борба с рака на гърдата. В нейна чест тя изрисува каската си с ангел. Помага ѝ художникът Шейн Халтман.

" Седнахме на кафе, говорихме, споделих му, че майка ми е умряла и... избухнах в сълзи. Той ми описа и неговата история и най-после ми сподели: Защо не я почетеш с нещо нарисувано на каската? Тя постоянно ще бъде до теб ", споделя Мирела.
View this post on Instagram




Тя е безапелационна, че майка ѝ постоянно я е подкрепяла, макар че е изпитвала боязън.

" Тя беше най-силната жена, която познавах. Тя разпознаваше неприятните и положителни страни на хората. Беше извънредно благ и извънредно мощен човек, доста смела и доста грижовна. Винаги ме поддържаше. Страхуваше се, само че гледаше всяко съревнование ", споделя Мими.
View this post on Instagram




Неотлъчно до нея в сложния миг са и двете ѝ сестри, както и обичаният ѝ Ерик, който сигурно ѝ стиска палци и в Пекин.
View this post on Instagram





За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР