Мирела Демирева откри годината си по отличен начин със 192

...
Мирела Демирева откри годината си по отличен начин със 192
Коментари Харесай

Мирела Демирева оглави световната ранглиста

Мирела Демирева откри годината си по отличен метод със 192 см. С достижението тя оглавява международната класация в скока на височина за сезона. След нея в статистиката са подгласничката й от шампионата от преди два дни в немския град Гютерсло Кристина Хонсел (Гер) и недопусканата до интернационалните надпревари рускиня Мария Ласицкене - и двете със 189 см.

Само един сезон в кариерата си Мирела е разкрила с по-силен резултат - през 2018 година, когато е почнала със 195 см. Но тогава е записала първо достижение за годината месец по-късно - на 3 февруари. От друга страна, през 2018 година е една от най-успешните години на Мирела. Тогава тя стана европейска вицешампионка и два пъти преодоля през летния сезон преодоля 200 см.

Сега олимпийската вицешампионка от Рио 2016 записа победа в още на 7 януари. Това е ранен старт за атлетическия календар и се чака, че спортната форма на Демирева ще се развива със идващите стартове.

Това беше първи старт за Демирева за миналите 16 месеца. Последната й изява в бранша беше на 31 август 2022 година Цялата 2023-а трениращата в Холандия атлетка беше подчинена на контузия и лекуването й.

Софиянката се цели в олимпийския норматив от 197 см. Със 192 см се оправи с котата за присъединяване на европейското състезание в Рим (Ит).
 Асен Христов напусна управата на федерацията по лека атлетика
Асен Христов напусна управата на федерацията по лека атлетика

Това става по негова воля
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР