Миню Стайков © Юлия Лазарова Още по темата Колко е

...
Миню Стайков © Юлия Лазарова Още по темата Колко е
Коментари Харесай

Прокуратурата повдигна обвинения на Миню Стайков, сина му и още шестима

Миню Стайков

© Юлия Лазарова Още по тематиката
Колко е огромен бизнесът на Миню Стайков

Фирмите, в които влезе прокуратурата, са най-големите производители на вино и брашно в страната
5 сеп 2018
Прокуратурата задържа Миню Стайков и още 10 индивида по следствие за данъчни измами

Операцията се организира по същата скица и за същите обвинявания като тази против Ветко Арабаджиев и фамилията му
5 сеп 2018 Специализираната прокуратура повдигна обвинявания на притежателя на " Сис Индустрийс ", " Винпром Карнобат " и " Топаз Мел " Миню Стайков за присъединяване в проведена незаконна група за продажба на акцизни артикули без бандерол, осъществяване на данъчни закононарушения и пране на пари, както и за укриване на налози за над 1 млн. лв. ( 1 016 139 лева.). Заедно с него са упрекнати още седем души, измежду които синът му Стайко Стайков, както и синът на кмета на Карнобат Иван Димитров. На тях са им повдигнати същите обвинявания без това за укриване на налози. На трима от групата е повдигнато обвиняване за държане на акцизни артикули без бандерол в огромни размери, само че от известието на прокуратурата не излиза наяве кои са те. Подробности за повдигнатите обвинявания и присъединяване на арестуваните лица прокуратурата ще даде на брифинг в петък сутринта.

До това се стигна след акция на Специализираната прокуратура в сряда в офисите на компаниите, следени от Стайков - " Винпром Карнобат ", " Разузнавателна служба на Великобритания Индустрийс " и " Топаз Мел ". Всички арестувани остават в ареста за 72 часа до произнасянето да Специализирания съд по настояването на прокуратурата да им бъде избрана мярка за неотклонение " задържане под стража ". По информация на " 24 часа " измежду арестуваните не е синът на Стайков, който бил в чужбина и е разгласен за търсене.

Разследването против Стайков почнало откакто през юли в Карнобат бе разкрита незаконна фабрика за цигари, която се помещавала в постройка, благосъстоятелност на сина на кмета на Карнобат. Сградата била отдадена чартърен на старозагорска компания към този момент от три години - от 2015г., след като функционирала противозаконната фабрика. Кметът на града Георги Димитров съобщи пред медиите, че синът му не е знаел какво се прави там, той бил единствено хазяин. В сряда зам. основният прокурор Иван Гешев, който управлява следствието, съобщи, че прокуратурата разполага с доказателства, по какъв начин парите от противозаконния цигарен бизнес – по 70 млн. годишно, са изпирани през разнообразни компании.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР