Миньори и енергетици от организациите на КНСБ в комплекса Марица

...
Миньори и енергетици от организациите на КНСБ в комплекса Марица
Коментари Харесай

Миньори и енергетици излизат на митинг в Раднево


Миньори и енергетици от организациите на КНСБ в комплекса „ Марица Изток “ излизат на протест в отбрана на работните си места.  Той ще се организира на 28 ноември в Раднево.

Това гласи декларация на синдикалните организации в Мини „ Марица Изток “ и Топлоелектрическа централа „ Марица-Изток “, изпратена до премиера, енергийния министър, управленията на двете сдружения и кметовете в района.

В проявата са поканени всички поданици на Старозагорска област, както и градоначалниците на всички обитаеми места, които ще бъдат наранени от закриването на въгледобива в района.

Причината за митинга е неяснотата към бъдещето на „ енергийното сърце “ на България, осигуряващо 45 на 100 от електрическата енергия в страната и работните места в комплекса и района.

Те желаят градивни ограничения в къс период, съпроводени с разбор, които да доведат до действителна вероятност за финансова непоклатимост на двете държавни сдружения.

Миньори и енергетици упорстват още за позиция на страната за обезпечаване бъдещото развиване на Комплекса до привършване на въглищните ресурси, както и за нова енергийна тактика с небосвод 2030 - 2050 г.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР