Минутки за класика - любимата кавърма с ориз, която може

...
Минутки за класика - любимата кавърма с ориз, която може
Коментари Харесай

Пилешка кавърма с ориз

Минутки за класика - обичаната кавърма с ориз, която може да поднесете с чаша хубаво алено вино! Да ви е сладко

Необходими Продукти

● пилешко месо - 500 г
● лук - 3 глави
● доматен сос - 150 - 200 мл
● чубрица - 1 ч.л.
● черен пипер - 1 ч.л.
● червен пипер - 1 1/2 с.л.
● сол - 1 ч.л.
● брашно - 3 с.л.
● олио - 1 с.л;
● вода - към 500 мл.
● сол
● ориз - 1 ч.ч.

Начин на подготвяне

Пилешкото месо се сварява в подсолена вода. След като е готово, се отцежда и се реже на по-малки части. Лукът се почиства и се нарязва на едро.

В тиган се поставя малко олио и се поставя на котлона да се загрее. След като се загрее, се поставя нарязаният лук. Когато лукът омекне, се прибавя нарязаното пилешко месо. И то се запържва малко. Разбърква се понякога.

След това се сипва 100-150 мл вода и тиганът се захлупва с похлупак. Оставя се за към 10-тина минути да се задуши. След това се прибавя доматеният сос и към две чаени чаши вода.

Подправя се със сол, черен пипер, чубрица и червен пипер. След това още веднъж се захлупва с капака и се остава да поври за към 20-тина минути.

В обособен съд се смесват брашното, олиото и малко сол. Разбърква се хубаво да се получи гладка примес. След това се прибавя малко вода, колкото сместа да стане рядка като боза.

Тази примес се прибавя към пилешката кавърма последователно при непрекъснато бъркане. След като сместа е изсипана, се оставя да заври кавърмата и се смъква от котлона.

Оризът се поставя в тенджера и се сипва вода, едвам го покрие. Слага се на котлона. Оставя се да заври за към 5-7 минути и се смъква от котлона.

Оризът се измива със студена вода и се отцежда. След това в тиган се сипва малко олио да се загрее. След като се загрее, се прибавя ориза. Оризът се бърка непрекъснато.

Овкусява се със сол и черен пипер. Оставя се да се запържи за към 5-10 минути и се смъква от котлона. Поднася се, като се сипва от пилешката кавърма и малко ориз.

Пилешката кавърма с ориз е подготвена.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР