Минути след като руският президент Владимир Путин обяви тази сутрин

...
Минути след като руският президент Владимир Путин обяви тази сутрин
Коментари Харесай

Боян Чуков: Войната става тотална! Европа е обречена, но не всички европейци са го осъзнали

Минути откакто съветският президент Владимир Путин разгласи тази заран частична готовност в Русия се обърнахме към външно-политическия анализатор Боян Чуков с два въпроса - какво в действителност ни споделя Путин и какво значи това за Европа и за света.

Ето неговият коментар:

 

Боян Чуков
особено за Епицентър. бг

 

Русия разгласи частична готовност.
Путин подписа съответния декрет, който влиза в действие на 21 септември 2022 година Мобилизираните жители ще получат всички съответстващи изплащания и привилегии.

Сутринта на 21 септември съветският президент направи отсроченото от предния ден послание към съветския народ. Частичната готовност се възнамерява да обхване към 300 000 индивида. Това е 1% от общия мобилизационен запас на Русия.

Путин съобщи: „ Подлежат на готовност единствено жители, които сега са на доклад като запасни, и на първо място тези, които са служили в редовете на съветската войска, имат избрани военни специалности и подобаващ опит “.

Реално видяно до този миг в Русия вървеше скрита готовност под формата за набиране на доброволци. По времето на военния министър Анатолий Сердюков в интервала 2007-2012 година от съветската войска бяха освободени към 160 000 офицери. Една част от тях водени от патриотични подбуди се завърнаха във въоръжените сили на РФ. Опълченците на ДНР и ЛНР се вливат и стават част от съветската войска.

Вероятно ще има мобилизирани от Херсонска и Запорожка области, които ще станат подчинени на Шойгу. Мобилизацията ще засегне най-вече чиновници на силови ведомства като ФСБ, Министерство на вътрешните работи, Росгвардия, МЧС и други. С преимущество ще се третират артилеристи, свързочници, танкисти, ракетчици.

Точката на необратимост във войната сред Русия и Запада е преодоляна.

Да се приказва за война сред Русия и Украйна е несериозно.
Днес, 21 септември, е по-важна дата от 24 февруари. Русия стартира СВО без явен небосвод, без непрекъсната съответна цел. Сега всичко е пределно ясно.

Срещу мобилизацията имаше голяма опозиция от страна на съветските либерали. Между 5 и 6 милиона руснаци имат забележителна недвижима собственост и банкови сметки на Запад. Поне 1 милион от тях ще изоставен РФ. Обикновеният руснак не обича тези свои сънародници, които изкарват доста пари в Русия, а ги харчат в чужбина.

Президентът съумя да се наложи и разгласи частична готовност. Ситуацията по фронтовете на Новорусия постанова това решение. Руснаците всеобщо го поддържаха. Защото схванаха дефинитивно, че в случай че не разгромят своя съперник, ги чака гибел, крах на съветската страна и смазване на Руската цивилизация.

Войната става тотална. Всичко едвам в този момент стартира. И в случай че въпреки всичко има някакъв късмет руснаци и американци да се договорят, то за европейците и в двата случая следва да влязат в апокалиптичен сюжет и да преживеят голяма драма. Европа е обречена, само че не всички европейци са го осъзнали.

През миналите месеци бяха „ осветени “ множеството законсервирани в Русия звена на 5-та и 6-та колона. И то освен в демократичната среда. Преговори е съвсем необикновено повече да има.

 

Войната ще продължи до цялостна победа на една от двете страни. Путин в своето послание показа, че на досегашните договаряния сред Киев и Москва е имало опция за реализиране на мир, само че Западът не е разрешил.

Вчера Макрон се опита да приказва с Путин, само че получи отвод. Руският президент беседва единствено с Ердоган.

Обявените рефередуми в ДНР, ЛНР, Херсонска и Запорожка области за присъединение към РФ са оповестени за интервала 23-27 септември. При продължаващите артилерийски обстрели на ВСУ на градовете и селата в следената от руснаците територия могат да се чакат „ изненади “ от Кремъл.

Ако цитираните нагоре райони се трансфорат в субекти на РФ, то намиращите се на тяхна територия украински и натовски военни подразделения и ЧВК ще се окажат в доста характерна обстановка с тягостни переспективи.

На Кремъл му следва борба и на вътрешнополитическия терен. Опозицията ще стартира да клати обстановката вътре в страната. Ще приказва за „ моГилизация “. Западът също ще разгласи готовност на своята агентура за въздействие в РФ.

В своето послание Путин подсети два пъти за правото на Русия да използва атомно оръжие при опасност за териториалната целокупност на страната. А това не е смешка или блъф.

Русия разполага с над 6000 бойни атомни глави и има опция да ги изпрати хиперзвуково във всяка една точка на нашата планета.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР