Минути след искането на ПГ на ГЕРБ-СДС Вежди Рашидов обяви,

...
Минути след искането на ПГ на ГЕРБ-СДС Вежди Рашидов обяви,
Коментари Харесай

Рашидов подаде оставка като председател на Комисията по култура и медии в НС

Минути след настояването на ПГ на ГЕРБ-СДС Вежди Рашидов разгласи, че е подал своята оставка.

 

" Подавам оставка като ръководител на Комисията по просвета и медии в Народното събрание и като член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ ", съобщи националният представител Вежди Рашидов и добави:

 

" Още един път сервирам своите извинения за изявлението ми през днешния ден ", съобщи пресцентърът на ГЕРБ.

Повод за решението на групата на ГЕРБ са думи на народния представител Вежди Рашидов в почивката на Народното събрание по време на дебата по измененията в Закона за отбрана от домашно принуждение.

 

Освен това ПГ на ГЕРБ-СДС приканва Вежди Рашидов да подаде оставка и като член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

 

Народните представители от ГЕРБ-СДС се разграничават от изявлението на Вежди Рашидов. Подобен език и разсъждения са неприемливи за депутат изключително в миг като сегашния, се споделя още в прессъобщението на ГЕРБ.

 

Призив Вежди Рашидов да подаде оставка като ръководител на Комисията по просвета и медии на Народно събрание насочиха и от парламентарната група на ПП-ДБ.

 

Според групата, " изявленията на господин Рашидов по време на дебата по отношение на обезпечаване на отбрана против домашно принуждение са безусловно неприемливи и бездушни по отношение на всички жертви и техните близки. Народните представители са длъжни да демонстрират и предвидливост, и сензитивност към публично значими тематики. Особено, когато това се отнася до човешки живот и достолепие ".

 

Исканите оставки бяха свързани с нецензурни думи на Рашидов против жертвите на домашно принуждение по време на диалог със зам.-председателите на Народното събрание Никола Минчев и Росица Кирова..

 

На неизключения микрофон на председателстващата Народното събрание Вежди Рашидов сподели:

" Има и в този момент закон. К‘во чешеме езици? Всички к**ви се разсъниха да се сетят, че са били преди 15 години изнасилвани. Като с оня американския режисьор, където го направиха на маймуна “.

След скандалните реплики Рашидов се извини на обществото за думите си:

" Извинявам се за изречените от мен думи през днешния ден по време на почивката на пленарното съвещание. Давам си сметка, че употребяваният от мен език е неприемлив, изключително в сегашния спор и миг. Още един път апелирам за опрощение пред цялото българско общество и всички жертви на принуждение ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР