Минск. През последните 24 часа служители на полските служби за

...
Минск. През последните 24 часа служители на полските служби за
Коментари Харесай

Беларус: Силите за сигурност на Полша и Литва се опитаха да принудят 490 мигранти да се върнат в Беларус през последните 24 часа

Минск. През последните 24 часа чиновници на полските служби за сигурност са се пробвали да върнат принудително към 350 мигранти на територията на Беларус, а литовските им сътрудници - над 140, заяви Държавният граничен комитет на Беларус, представен от ТАСС .

„ През миналия ден литовските сили за сигурност се пробваха да върнат принудително девет групи в Беларус с сбор над 140 души, полските – 12 групи, към 350 души. Имаше един опит за принудително прогонване на най-малко 20 бежанци в латвийското направление “, гласи известието, оповестено в събота в „ Телеграм “ канала на беларуското гранично ведомство.

Според Държавния граничен комитет актуалната обстановка на границата остава напрегната, поради продължаващите „ опити за принудително експулсиране на бежански групи от териториите на прилежащи държави-членки на Европейски Съюз “. От ДГК оповестиха, че три групи бежанци, в това число дами и деца, се намират в комплицирани условия наоколо до беларуската граница на прилежащата територия: от полска страна - две групи, над 110 души, в латвийско и литовско направление - 1 група, общо над 30 души, оповестиха от комисията.

Беларуският граничен комитет изясни, че всички тези мигранти не считат Беларус за страна за по-нататъшен престой, отхвърлят да се върнат непринудено на нейна територия и имат намерение да отидат в Европейски Съюз, с цел да получат статут на емигрант.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР